Адвокати на бившия американски президент Доналд Тръмп поискаха днес от

...
Адвокати на бившия американски президент Доналд Тръмп поискаха днес от
Коментари Харесай

Опитват да спрат разглеждането на иззетите от материали на Тръмп

Адвокати на някогашния американски президент Доналд Тръмп желаеха през днешния ден от федерален арбитър да наложи забрана на ФБР да продължи с преглеждането на документите, конфискувани от имението му Мар-а-Лаго във Флорида по-рано този месец, до момента в който не бъде назначено особено длъжностно лице,  което да работи като самостоятелен специалист в помощ на съдията при преглеждането на материалите, съобщи Асошиейтед прес.

Адвокатите акцентираха като мотив пред съдията, че материалите, конфискувани от имението на Тръмп, по хипотеза попадат под действието на привилегиите на изпълнителната власт.

В настояването на Тръмп до федералния съд в Уест Палм Бийч, във Флорида, се упорства също американското министерство на правораздаването да му издаде по-подробна квитанция за иззетите материали от имението му в Мар-а-Лаго, както и проверяващите да върнат всички документи, които не попадат в заповедта за обиск.

" Не може да бъде разрешено политиката да въздейства на съдопроизводството ", се споделя в настояването на Тръмп и се добавя: " Правоприлагането е щит, който пази американците. То не може да бъде употребявано като оръжие за политически цели ".

Искането е отправено пред арбитър Айлин Кенън, която преди време е била назначена от Тръмп.

В първичната партида от документи, предадени през януари на Националния списък на Съединени американски щати от някогашния президент Доналд Тръмп, е имало повече от 150 документа, обозначени като класифицирани, което е провокирало забележителна паника в американското министерство на правораздаването и частично е било причина за започването на следствието, част от което беше обискът на Мар-а-Лаго от сътрудници на ФБР този месец, написа в. " Ню Йорк таймс " като се базира на осведомени източници. Като цяло държавното управление е иззело от Тръмп повече от 300, обозначени като класифицирани, документа, откогато той напусна поста си, показва изданието. Този неотразяван до момента размер на сензитивните материали, открити у някогашния президент през януари, дава изясненост за какво министерството на правораздаването се е заело толкоз незабавно да търси още класифицирани материали, с които той би могъл да разполага, разяснява американският вестник.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР