Адвокатът Й. Р., опитал да внесе наркотици във варнески затвор,

...
Адвокатът Й. Р., опитал да внесе наркотици във варнески затвор,
Коментари Харесай

Адвокатът опитал да внесе наркотици в затвора, остава в ареста

Адвокатът Й. Р., опитал да внесе опиати във варнески затвор, остава в ареста. Искането, почетено от съда, е на Окръжната прокуратура във Варна, оповестиха от прокуратурата, съобщи Българска национална телевизия.

Защитникът е бил арестуван на 1 декември т.г. за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура. Повдигнато му е обвиняване, което се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години.

Адвокат Й. Р. внесъл 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини в затворническото общежитие в село Разделна край Варна. Според обвиняването, задачата е била да ги популяризира на лишени от независимост.

На входа на затворническото общежитие бил помолен да извади всички движимости от облеклата си. Едва при наново гледище на затворническата защита юристът извадил от якето си облепено с черно тиксо пакетче, в който се съдържали наркотичните субстанции.

Според определението на Варненския областен съд съществува основателно съмнение, че юристът е причинител на закононарушението, в което е упрекнат. Магистратите се базират на събраните от следствието гласни доказателства за това. Съдът одобри също, че има действителна заплаха юристът да извърши закононарушение срещу правораздаването, в случай че е на независимост.

Представените от отбрана документи за здравословното положение на обвинения съгласно съда не въздействат на извода, че настояването на Окръжната прокуратура във Варна е основателно.

Определението на Варненския областен съд за непрекъснатия арест на юриста, предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР