Адвокатът на семейството на момчето, заснето в унизителния клип с

...
Адвокатът на семейството на момчето, заснето в унизителния клип с
Коментари Харесай

Адвокатът на момчето от скандалния клип: Това е чисто психологическо насилие

Адвокатът на фамилията на момчето, снимано в унизителния клип с Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката, уточни, че на младежа е оказано психическо принуждение. Димитър Киров разяснява пред, че сега момчето е потиснато.

„ Гледанията на клипа към този момент минават милион, положението му няма по какъв начин да е положително. Както неговото, по този начин и на фамилията му. Младежът е в положение, че действително няма психическата опция да откаже на сходен напън ”, добави той.

По думите на Киров забърканите в клипа са били изцяло наясно какво правят.

„ Това е чисто психическо принуждение, което му е оказано. Нямал е опция и мощ да откаже ”, счита юристът. Той ще упорства за допустимо най-тежкото наказване за забърканите. 

На този декор и прокуратурата ще изиска през днешния ден съдът да наложи най-тежката мярка „ задържане под стража ” на Емили Тротинетката, Чеченеца и Тошо Куката. Срещу тримата в четвъртък беше повдигнато обвиняване за безчинство.

Вече стана ясно, че Петко Караилиев - Чеченеца има условна присъда от 2017 година. Изпитателният ѝ период е изминал през 2021 година и все още той се води оправдан. Тодор Чалъков - Тошо Куката има седем присъди като малолетен и поради това не е лежал в пандиза.

Към момента районният прокурор на Пловдив Петър Петров акцентира, че събраните доказателства не откриват насила или опасност по отношение на момчето, участващо в унизителния клип. Обвиняемите са застрашени от затвор до пет години.

След случилото се органите на реда не са получавали нови сигнали против Чеченеца, Тошо Куката и Емили Тротинетката.

Комисията за отбрана от дискриминация също се зае със случая. Оттам разясниха, че има нарушаване на закона и потъпкване на човешкото достолепие.

„ Може да се наложи санкция, която в началото е до 2000 лв., само че след това може да доближи до 20 000 лева за всеки от по този начин наречените инфлуенсъри ”, уточни Петър Кичашки, който увери, че ще приложат закона в цялата му суровост.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР