Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, говори за днешните

...
Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, говори за днешните
Коментари Харесай

Разкритие! Как Борисов е ходил в Барселона

Адвокатът на Бойко Борисов - Менко Менков, приказва за днешните два разпита в две разнообразни прокуратури на водача на ГЕРБ.

" Едното следствие е от четири години - от 2019 година, като господин Борисов два пъти е давал показания в качеството си на очевидец по него. Днес въпросите, които му бяха заложени, съответстват напълно с въпросите, които са му задавани от други прокурори и следователи. Въпросите са извънредно обикновени, броят се на по-малко от пръстите на двете ми ръце и нямат нищо общо с предмета на следствие на делото, по този начин както то е несъмнено от прокуратурата за пране на пари.
-->
По-важното да се означи е, че испанската прокуратура доста бързо откакто в България се подвигна звук по този въпрос, още преди две години е завършила следствието с разпореждане за преустановяване на наказателното произвеждане и нито едно от изброените и упоменати в българските медии лица не е привличано в никакъв случай като обвинен и доста ясно испанската прокуратура е споделила, че Бойко Борисов в никакъв случай не е бил разследвано лице по този случай.

Всички тези сдружения, които са взели участие в някакви покупко-продажби с някакви парцели в Барселона, са минали през цялостни данъчни проверки пред испанските управляващи, а в Испания законодателството е такова, че неподвижен парцел, с цел да бъде продаден, би трябвало да има уверение от Агенцията по приходите, с което се удостоверява, че не се дължат налози и такси.

И тези парцели могат да бъдат продавани на свободния пазар, каквото се е случило, и с каквито документи евентуално българската прокуратура разполага, при изискване, че чухме публични известия за съществуването на правна помощ сред България и Испания ", сподели той в " Новините на " Нова телевизия ".

Г-н Борисов  е ходил в Испания единствено в качеството си на министър-председател и един път като кмет на София в публична общинска или държавна делегация, които са авансово написани по протокол. И няма никакво друго присъединяване в град Барселона в персонално качество по какъвто и да е метод ", разяснява още Менков..

Относно втората инспекция, той сподели: " Във висшата касационна прокуратура ни питаха дали господин Борисов е оказал напън на господин Гешев да си подаде оставката като основен прокурор, дали е съставил или му е изпращал заплашително писмо, което бе оповестено от самия Гешев. Това не може да бъде по този начин изрично, защото то е изпринтено на някакъв лист " А4 ", написано на компютър, без създател, без белези.

По-важното е, че господин Борисов в никакъв случай по никакъв метод не е имал каквито и да е планове да се държи по този метод. И другите въпроси бяха свързани с това дали е оказал напън върху шестимата членове на Висш съдебен съвет. Той не ги познава, няма никакъв контакт с тях. Никога не ги е виждал. Ние напълно спомагаме на органите да открият истината, тъй като това е доста значимо.

Искането на оставка на който и да било е право на всеки български жител. В случая оставката на Гешев не е желана от господин Борисов, а госпожа Мария Габриел съобщи, че в случай че бъде определена на министър председател, нейният министър в едно бъдещо държавно управление би изискал оставката на Гешев, а то такова държавно управление не се случи, защото тя върна мандата. Нямаме съображение за терзание. Г-н Борисов е с чиста съвест и продължаваме напред ", приключи юристът на водача на ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР