Адвокат: Нов бомбен доклад потвърждава, че Марк Медоус е „раздал Тръмп на федералните“

...
Бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус тихомълком
Коментари Харесай

Бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус тихомълком реши да сътрудничи на прокурорите на специалния прокурор Джак Смит, след като те оспориха твърденията на бившия президент Доналд Тръмп за изпълнителен привилегия, според The ​​New York Times.

Медоус "започна деликатен танц" с федералните прокурори, след като получи призовка от голямо жури през зимата, съобщи изданието. Първоначално Медоус отказа да отговаря на въпроси, позовавайки се на твърденията на Тръмп за изпълнителни привилегии. Но когато прокурорите на Смит оспорват твърденията на Тръмп, Медоус "се обърна" и "въпреки че рискуваше да вбеси Тръмп", реши да се "довери" на екипа на Смит и тихомълком уреди да говори с тях както за усилията на Тръмп да остане на власт, така и за Мар-а- Случаят с документи в Лаго, според доклада.

Не е ясно какво е казал Медоус на прокурорите и при какви условия е бил интервюиран, въпреки че ABC News съобщи, че Медоус подкопава твърдението на Тръмп, че е „разсекретил“ документите за национална сигурност, които е взел вкъщи, преди да напусне поста.

Но докато сътрудничеството на Медоус му попречи да бъде посочен в обвинителния акт в окръг Колумбия, той беше обвинен като съучастник в разрастващия се обвинителен акт за рекет в окръг Фултън в Джорджия.

Екипът на Тръмп е „силно подозрителен“ към Медоус от месеци, но материалите за открития, предадени от екипа на Смит, им дават видимост за това, което Медоус е казал на прокурорите, според доклада.

„Този ​​лов на вещици не е нищо повече от отчаян опит за намеса в изборите през 2024 г., тъй като президентът Тръмп доминира в анкетите и е единственият човек, който ще си върне Белия дом“, каза говорителят на Тръмп Стив Чеунг пред Times.

Национална сигурност Адвокатът Брадли Мос нарече доклада „потвърждение, че по силата на съдебно разпореждане Медоус е издал Тръмп на федералните“.

„Това, което остава неясно, е дали той има някакъв вид сделка за имунитет“, добави той.

Докладът на Times отбеляза, че планът на Медоус да съдейства тихо на прокурорите, без да се съгласява с официална сделка, „едва ли е нова стратегия“, но носи рискове както за Медоус, така и за Тръмп.

Докато Медоус Целта беше да предостави информация, която смяташе, че е законово задължен да разкрие, той също използва закона, за да отблъсне искания, които смяташе за „неподходящи или потенциално опасни за собствените си интереси“, каза източник пред Times.

Обратът изглежда е бил част от стратегията на адвоката на Медоуз Джордж Теруилигер за справяне със законовите заплахи.

„Джордж вярва, че свидетелите не са собственост на никого“, каза източник, който е работил в тясно сътрудничество с адвоката, пред пъти. „Те не са там заради един човек; те не са там срещу някой човек; те не са на страната на един човек. Те са там, за да кажат истината.“

Искате ежедневен преглед на всички новини и коментари, които салонът може да предложи? Абонирайте се за нашия сутрешен бюлетин, Crash Course.

След като Медоус първоначално отказа да отговори на определени въпроси по време на първото си явяване пред голямото жури, той даде „неукрасена, без привилегии сметка“, след като беше наредено да се върне от американския окръжен съдия Берил Хауъл, според доклада.

Но в Джорджия, Медоус се бори с опитите да принуди свидетелските си показания и се позова на правата си срещу самоуличаване, когато се яви пред голямо жури, се добавя в доклада. В обвинителния акт на окръг Фултън се твърди, че Медоус е играл ключова роля в схемата за фалшиви избиратели и други усилия за задържане на Тръмп на власт.

Медоус вече е подал заявление, за да се опита да премести делото от Джорджия във федерален съд и Теруилигер посочи, че планира да твърди, че Медоус е имунитет срещу наказателно преследване, тъй като действията му са били част от официалните му задължения като началник на кабинета.

Бившият федерален прокурор Ричард Синьорели прогнозира, че Медоус в крайна сметка ще има само две възможности в окръг Колумбия. случай: бъдете „обвинен, несътрудничещ обвиняем, за който присъдата ще означава продължително лишаване от свобода“ или „напълно сътрудничещ обвиняем, който ще запази цялата или по-голямата част от свободата си.“

„Не е сложно“, добави той.

Прочетете повече

за Марк Медоус

„Подпомагането на преврат не е ваша работа“: Експертите разкъсват офертата на Медоус, за да избегнат Фултън DA под „официален задължения“

Марк Медоус най-после се появява — и със сигурност изглежда, че се е обърнал към Тръмп

Една ключова фигура липсва от обвинителния акт на Тръмп: Ще бъде ли разкрит като MAGA „предател“?

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР