Съюзникът на Тръмп е обвинен за предполагаема роля в схемата за фалшифициране на гласовете в Мичиган през 2020 г.

...
Адвокат, който подкрепи опитите на Доналд Тръмп да отмени резултатите
Коментари Харесай

Адвокат, който подкрепи опитите на Доналд Тръмп да отмени резултатите от президентските избори в Съединените щати през 2020 г., беше обвинен в четвъртък в незаконен достъп до машини за гласуване в Мичиган.

Съобщението дойде само часове преди бившият президент да се яви пред съд във Вашингтон, окръг Колумбия, по обвинения, че е заговорничил да се придържа към властта.

Стефани Ламбърт Джунтила, която заедно с други съюзници на Тръмп се опита да промени поражението на Тръмп от президента демократ Джо Байдън в Мичиган, беше обвинена в достъп, подправяне и неправомерно притежание на машини за гласуване в щата, според съдебните регистри.

Ламбърт беше третият човек, обвинен в Мичиган тази седмица, след като специален прокурор в този щат разгледа твърденията, че съюзниците на Тръмп са имали незаконен достъп до машини за гласуване след изборите през 2020 г.

Други двама републиканци от Мичиган - бившият кандидат за главен прокурор на Мичиган Мат Де Перно и Дейре Рендън, бивш представител на държавата - се явиха пред съда във вторник във връзка със случая.


И тримата бяха посочени миналата година от главния прокурор на Мичиган Дана Несел в разследване на схема за достъп до табулаторите за гласуване. Несел, демократ, победи подкрепяния от Тръмп Де Перно в кандидатурата си за преизбиране миналата година.

В разговор с репортери миналата седмица Джунтила нарече случая „злонамерено съдебно преследване“.

Случаят Мичиган е отделно наказателно преследване от последното обвинение на Тръмп.

Тръмп се яви в съда в четвъртък, обвинен в ръководене на конспирация, изградена върху лъжи, за отмяна на президентските избори през 2020 г., кулминирала в атаката срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

В обвинителен акт от 45 страници във вторник специалният прокурор Джак Смит обвини Тръмп и някои съюзници в популяризиране на фалшиви твърдения, че изборите са били фалшифицирани, оказване на натиск върху щатски и федерални служители да променят резултатите и събиране на фалшиви списки с избиратели, за да се опитат да изтръгнат изборите гласове от Байдън.


Това е третият път, когато Тръмп е обвинен тази година.

Той се пледира за невинен по федерални обвинения, че е запазил класифицирани документи след напускане на длъжността, и обвинения в щата Ню Йорк, че е фалшифицирал документи във връзка с плащания на тайни пари на порнографска филмова звезда.

Тръмп скоро може да бъде изправен пред нови обвинения в Джорджия, където държавен прокурор разследва опитите му да отмени изборите там.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР