Адвокат Димитър Марковски коментира ситуацията с убития от полицай младеж,

...
Адвокат Димитър Марковски коментира ситуацията с убития от полицай младеж,
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Съдебно-медицинското заключение ще изясни причините на убития заподозрян

Адвокат Димитър Марковски разяснява обстановката с убития от служител на реда юноша, обвинен в осъществяване на закононарушение, в столицата през вчерашния ден.

" Коментарът по тематиката съставлява един тип лека далавера, тъй като не познавам съответните доказателства, които са събирани във връзка формираните наказателни производства. На първо място има доста значими условия, свързани с резултатите от вероятно предопределение и след това направеното съдебно-медицинско умозаключение. Не става въпрос да върша някакви внушения. Ясно е,че полицейският чиновник в кръга на служебните му отговорности той има право да употребява своето служебно оръжие с това отношение и тази скоба, че е излезе информация, че е допустимо да бъдат създадени изстрели с персонално оръжие, не със служебно. Но връщайки се на фокуса на внимание - вероятно направеното съдебно-медицинско умозаключение ще внесе изясненост, чисто освен в медицински проект от какво е настъпила гибелта, само че ще има изясненост и по вероятно направено балистично умозаключение, което ще даде взор върху това в какво състояние се е намирал потърпевшия - умрялото момче, по време на неговото прострелване и каква е била траекторията на създадените изстрели ", сподели той в " БТВ Новините ".

" Става въпрос за право и общоцивилизационен принцип. Така че в съответния случай не става въпрос да се заеме една или друга страна, а става въпрос за определяне на действително съществуващите обстоятелства и една справедлива оценка. Правилното потребление на оръжие от страна на полицейски чиновник, то не е безусловно право. То се прави в изключителни случаи и се преценя дали е публично целесъобразно това деяние, което е подхванато от полицейския чиновник по разкриване на пукотевица по бягащ, вероятно извършващ закононарушение жител ", добави юристът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР