„Адванс Медиа Груп“ ЕАД и шведската медийна група Modern Times

...
„Адванс Медиа Груп“ ЕАД и шведската медийна група Modern Times
Коментари Харесай

Адванс Медиа Груп и MTG сключиха сделка за Нова Броудкастинг Груп

„ Адванс Медиа Груп “ ЕАД и шведската медийна група Modern Times Group (MTG) подписаха контракт за продажба на „ Нова Броудкастинг Груп “ АД. Общата стойност на договорката е 185 млн. евро. Споразумението планува българската компания да придобие 100% от „ Нова телевизия “ и мажоритарен дял в „ Нет Инфо “.

Прехвърлянето на собствеността предстои на регулаторно утвърждение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а завършването на договорката се чака да е реалност през второто тримесечие на 2019 година

„ Нова Броудкастинг Груп “ АД има най-голямата медийна група в България. В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до към 75% от хората, употребяващи интернет в България.

Приходите от продажби на „ Нова Броудкастинг Груп “ АД за 2018 година се правят оценка 112.5 млн. евро, а оперативната облага (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.

Георги Домусчиев, изпълнителен шеф на „ Адванс Пропъртис “ООД: „ Инвестицията ни в „ Нова Броудкастинг Груп “ е стратегическа за нашия капиталов холдинг. Тя ни дава опция да навлезем в един перспективен и нов за нас промишлен сегмент. Възнамеряваме да продължим сполучливото развиване на медията, опирайки се на качеството и потвърдения професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „ Нова “. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „ Нова Броудкастинг Груп “ за справедлива журналистика, преданост към феновете и сътрудниците, както и високо качество на наличието и стратегиите. Надяваме се с нашата финансова поддръжка медията да продължи да се развива ускорено и да предлага все по-добър и забавен артикул на феновете. Не на последно място, ще окажем забележителна поддръжка за одобряването на „ Нова “ като „ българската телевизия “ със запазването и включването в стратегиите на от ден на ден български сериали, филми и развлекателни стратегии “.

За „ Адванс Медиа Груп “

„ Адванс Медиа Груп “ ЕАД е дъщерна компания на капиталовия холдинг „ Адванс Пропъртис “ ООД, благосъстоятелност на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „ Адванс Пропъртис “ ООД има 117 компании в 23 страни от 10 разнообразни промишлености. В портфолиото на холдинга е мултинационалната фармацевтична група „ Хювефарма “, с дълготраен опит и обичаи в създаването, производството и продажбите на артикули за ветеринарната и хуманната медицина. Инвестиционното сдружение има и българската корабна компания със 126-годишна история „ Параходство Български Морски Флот “ АД, както и пристанищния оператор „ БМФ Порт Бургас “ ЕАД.

За Modern Times Group

Modern Times Group (MTG) AB е обществена компания, записана на Nasdaq Stockholm („ MTGA “ и „ MTGB “). Групата има водеща позиция на пазара на медийно наличие и ентъртеймънт в Швеция. В портфолиото ѝ има телевизия, радио и действия, предоставящи последващо потомство развлекателни прекарвания в електронните спортове, цифровото видео наличие и онлайн игрите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР