Адв. Златина КралеваБез реално, а не платено гражданско общество реална

...
Адв. Златина КралеваБез реално, а не платено гражданско общество реална
Коментари Харесай

Каква съдебна реформа?

Адв. Златина Кралева

Без действително, а не платено гражданско общество действителна правосъдна промяна не може да се случи.
Реална, означа възприета от жителите, тъй като идва от тях, тъй като те са осъзнали нуждата от нея, счели са за значимо да има правила, оферират съответни, изискват от способените органи те да бъдат облечени в нормативна форма.
Това е доброволна, а не наложена промяна. Всяко нещо, което съдържа в себе си насила и нужда основава инстинкт за опозиция.
Как да се случи това гражданско общество?!
Как хората да одобряват, че когато ти дадат 100 лв., с които те слагат в състояние на плебей е по - неприятно от това да има среда, в която да си ги изкарваш почтено, даже 3 пъти повече?
Не е обикновено претекстът за основаване на цивилен организации да е приемане на пари от органите на властта, т.е. посредством тях от останалите жители, от чиито налози се генерират и средствата, които по-късно се раздават.
Нима това не е корупция?!
Но да се върна на тематиката за правосъдна промяна.
Някой ще изясни ли с думи елементарни какво предлага?
Ще почисти ли и по какъв начин системата от калинките в нея?
Калинки, които и 100 години да са там не се усещат на кой свят са, преди всичко като нрав и отговорност. Вчера някакъв текст ми се мерна, че доста от тях вместо да пишат правосъдни и прокурорски актове се занимавали с писане на пропагандни материали. Вярно е, че живеем в страната на цирковете, само че като желаят цирк, дано излязат на свободна процедура, да си поемат масрафа за веселбата и няма проблем.
Други пък не могат да създадат обикновено разграничаване сред персонални и служебни връзки, освен, само че не умеят и да го крият.
Не може да си толкоз плосък, че да пристигна твой някогашен сътрудник прокурор пред правосъдна зала и за страничния наблюдаващ да стане ясно, че без съображение сте обсъждали проблема. Наясно си даже, че той ще пристигна, само че ще отсрочи делото, щото ще го ангажират през днешния ден и би трябвало да се запознае с делото, все едно си му секретарка.
Как тогава жителите да повярват в системата, че няма " наши и ваши " с този материал?!
Материалът е доста зле по всички равнища!
Каква правосъдна промяна?!

Свободно слово
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР