Адска катастрофа е станала днес в Искърското дефиле. Потвърдена е

...
Адска катастрофа е станала днес в Искърското дефиле. Потвърдена е
Коментари Харесай

Кръв заля Искърското дефиле! 15 души загинаха в адска катастрофа, сред жертвите има жители на Враца и Монтана /снимки/

Адска злополука е станала през днешния ден в Искърското дефиле. Потвърдена е гибелта на 15 души, като измежду тях има и поданици на Монтана и Враца, научи BulNews.bg. Ранените са минимум 27, като измежду тях има хора с извънредно тежки пострадвания.
Инцидентът е станал малко след 17:00 часа наоколо до Своге. Автобус с пасажери е излязъл от пътя, помел четири автомобила и се преобърнал на асфалтова площадка под равнището на пътното платно на изхода на града. След зверския удар аавтобусът на компания "Мобилус-5 " е бил обзет от пламъци.
В „ Пирогов “ в тежко положение са откарани две дами - на 43 и на 73 години. В незабавния институт дойде и здравният министър Кирил Ананиев. Той заяви, че към "Пирогов " сса потеглили коли за спешна помощ с общо 8 ранени. Двама от тях са умряли в колите на Спешна помощ. Четирима от шестимата признати в болничното заведение са в сериозно положение.
В столичната болница "Света Анна " е настанена 52-годишна жена в тежко положение. В УМБАЛ "Царица Йоанна " е признат един потърпевш, без заплаха за живота, а във ВМА са превозени двама души.
Веднага след подаването на сигнала за злополуката, на мястото са пристигнали към 15 екипа на Спешна помощ от София, 3 - от Враца и още 3 - от Монтана.
Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастира „ Седемте престола”. По непотвърдена информация множеството пасажери са поданици на общината.
Премиерът Бойко Борисов разгласи 27 август за ден на печал в памет на жертвите от адската злополука.
"Правителството изрича своите съболезнования на околните на починалите. В тяхна памет националните знамена на всички държавни институции ще бъдат свалени на половина ", написа министър-председателят във Фейсбук.
Районът на случая е отцепен. Обходният маршрут в посока София е Своге – Искрец – Бучин проход, а в посока Своге – път II-18 Околовръстен път – Костинброд – Бучин проход.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР