Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис

...
Адриан Андреев отпадна в първия кръг на турнира по тенис
Коментари Харесай

Адриан Андреев: Дано още дълги години да играя на Sofia Open

Адриан Андреев отпадна в първия кръг на шампионата по тенис Sofia Open 2020 след проваляне нощес от опитния австралиец Джон Милман с 3:6, 1:6, само че се надява да извлече нужните поучения от дуела.
19-годишният български гений взе участие в главната скица на конкуренцията от сериите АТР 250 в зала " Арена Армеец " с " уайлд кард ".

" Джон Милман игра сносно. Беше много равносилен първи сет. Там имах опция да направя нещо, може би даже да го взема или да бъде най-малко малко по-завързан. Един пробив реши сета. Във втория започнах да позволявам повече неточности. Като цяло не съм удовлетворен от него. Но мога да извлека доста позитиви от мача ми против Джон Милман и да прогресирам във всяка сфера.

Страхотна опция е да играеш против сходен съперник, тъй като той може да те научи на доста неща, може да видиш къде имаш да работиш. Като цяло това е доста потребен мач. Със сигурност Милман е един от най-хубавите, против които съм играл. Класен състезател, който може да ме научи на много неща. И като цяло съм удовлетворен от това, което ще мога да извлека за себе си след загубата ", разяснява Адриан Андреев.

" Със сигурност първият сет можеше да е доста по-оспорван. Той ме проби, когато ударих воле в центъра на корта. Допуснах неточности в основни моменти като при 5:3 и 0:30. При 15:30 имах форхенд, при който можех да направя доста повече, само че аз го сбърках. Имаше много основни моменти, които можех да употребявам и мачът да се развие в друга посока - най-малко за първия сет ", добави той.

Андреев призна, че постоянно е вълнуващо за него, когато играе в България.

" Винаги е прелестно да играеш у дома, околните те гледат. Баща ми, дядо ми, баба ми...С майка ми съм на всички места, тя постоянно е до мен. Но в действителност е особено да играя в София и се надявам да продължат да се вършат такива мощни шампионати, с цел да се развива българският тенис и аз да имам опцията да играя още доста в България ", сподели още Андреев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР