Адресите на избирателните секции в чужбина, както и списъците на

...
Адресите на избирателните секции в чужбина, както и списъците на
Коментари Харесай

Външно публикува избирателните секции извън страната

Адресите на изборните секции в чужбина, както и описите на жителите, декларирали предпочитание да гласоподават зад граница, към този момент са налични на уеб страницата на Министерството на външните работи. На уеб страницата на всяко дипломатическо посланичество могат да бъдат тествани съответните адреси за страната в секция " Избори за Народно заседание ".

Общо 465 са изборните секции в 69 страни по света.

Най-много изборни секции ще бъдат разкрити в Германия - 69. Към момента 7 от тях са под изискване, като се чака позволение от локалните управляващи. Даването на единодушие за подобен огромен брой секции е невиждано, оповестяват от Министерството на външните работи.

В Испания ще бъдат разкрити 53 секции, в Италия - 25, в Гърция - 20, във Франция - 18, в Австрия - 17, в Канада - 13. Във Англия, Съединени американски щати и Турция изборните секции ще бъдат по 35, какъвто е оптималният брой, позволен за страна отвън Европейския съюз.

За Испания нашите сънародници ще би трябвало да гласоподават в секциите по местоживеене, поради ограничаващите ограничения против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР