Адмирации към кмета Илко Стоянов, че поддържа инструменталисти от такава

...
Адмирации към кмета Илко Стоянов, че поддържа инструменталисти от такава
Коментари Харесай

Васил Петров покори благоевградската публика за 30-г. юбилей на Биг Бенд – Благоевград

Адмирации към кмета Илко Стоянов, че поддържа инструменталисти от такава класа

С прочувствен и вълнуващ концерт Биг Бенд - Благоевград означи своя 30-годишен празник пред цялостна зала „ Пейо Яворов “.

„ С доста хъс и безстрашие, с голяма динамичност и безкрайни подготовки през тези 30 години надграждахме репертоар от стилове и част от тях ще представим пред Вас довечера “, сподели диригентът и създател на Биг Бенд - Благоевград Борис Янев, който откри огромното музикално събитие на фона на фрагменти от запаметяващите се през годините концертни изяви.

Още с първите пиеси „ Покана “ и „ Foggy day “ Биг Бенд потопи публиката в магията на джаза и с разнообразни тълкования и аранжименти оркестрантите сътвориха необикновен и церемониален театър.

С нежни осъществявания на евъргрийни, акомпанирани в блус джаз пиеси със самба и латино привкус солистките на Биг Бенд – Благоевград Христина Кацарска и Марияна Костова допряха сърцата на ценителите на хубавата музика. Дуетното им осъществяване на Камелия Тодорова „ Не ме гледай по този начин, момче “ беше посрещнато с бурни овации.

С присъщата си аристократичност и грациозност, и с кадифения си глас Васил Петров покори благоевградската аудитория още с излизането си на сцената.

„ Удоволствие е да работя с Биг Бенд - Благоевград. Община Благоевград би трябвало да е щастлива, че има подобен оркестър. Да не забравяме да поздравим и кмета Илко Стоянов, че поддържа инструменталисти от такава класа “, сподели Васил Петров.

Кулминацията на траялия над два часа концерт доближи с поднесените с финес осъществявания на Killing me softly, O`l man River от мюзикъла Show boat и предстоящите New York, New York и My Way, когато част от разчувстваната аудитория пя дружно с българския Франк Синатра.

„ Великолепен концерт, неповторим Васил Петров, прелестни Христина Кацарска и Марияна Костова и брилянтни инструменталисти и оркестранти. За 30 години с обич и музика Биг Бенд – Благоевград се трансформира в „ Перлата в короната “ за нашия град “, сподели на финала на тържествения концерт Силвия Домозетска, шеф Дирекция „ Култура, спорт и туризъм “ към Община Благоевград и сервира приветствен адрес от кмета Илко Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР