Администрацията насърчава силно двете камари на Конгреса да отхвърлят тази

...
Администрацията насърчава силно двете камари на Конгреса да отхвърлят тази
Коментари Харесай

Байдън заплаши с вето проектозакон, предвиждащ помощ за Израел, но не и за Украйна

" Администрацията предизвиква мощно двете камари на Конгреса да отхвърлят тази политическа маневра и вместо това бързо да изпратят двупартийния законодателен акт на бюрото на президента за автограф ", се споделя в изказване на Бюрото за ръководство и бюджет към Белия дом, съобщи Българска телеграфна агенция.

Представители на администрацията на Байдън от месеци работят с демократи и републиканци в Сената по законопроекта, показан в неделя, който съчетава промяна на имиграционната политика на Съединени американски щати с ново финансиране за защитата на границите в допълнение с изпращане на милиарди долари незабавна помощ за Украйна, Израел и за сътрудници от Индо-тихоокеанския район. Сумата, планувана в законопроекта, е от 118 милиарда $. Част от нея ще бъде за филантропична помощ на цивилни, наранени от световни спорове.

Веднага след представянето на мярката ръководителят от Републиканската партия на Камарата на представителите Майк Джонсън разгласи, че конгресмените ще отхвърлят законопроекта на Сената , като вместо това ще гласоподават за законодателство, предоставящо помощ единствено на Израел.

" Администрацията изрично се опълчва на тази маневра, която не прави нищо за запазване на границата, не оказва помощ на народа на Украйна да се отбрани от експанзията на Путин, не поддържа сигурността на американските синагоги, джамии и други уязвими места за поклонение, и отхвърля филантропична помощ на палестинските цивилни, множеството от които са дами и деца " се споделя в изказването на Бюрото към Белия дом.

Преди ден сенатът на Съединени американски щати показа дълго чакан законопроект, предусещащ финансиране на стойност 118 милиарда $ Нормативният акт съчетава ограничения за защита на границата с Мексико и военна помощ за Украйна, Израел и други американски съдружници.

След като Конгресът не утвърди отпущането на 60 милиарда $ помощ за Украйна, Съединените щати преустановиха доставките на муниции и ракети за нападнатата от Русия страна, затруднявайки я да се отбранява, отбелязва АП.

Предложението на Сената " разрешава на Съединените щати да продължат своята жизненоважна работа, дружно с сътрудниците си от целия свят, с цел да отстояват свободата на Украйна и да поддържат способността ѝ да се пази против експанзията на Русия ", сподели в изказване Байдън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР