Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп може да удължи

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп може да удължи
Коментари Харесай

САЩ планира ново 90-дневно удължаване на лиценза на Huawei

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да удължи лиценза на китайския софтуерен колос Huawei с 90 дни, написа Reuters, базирайки се на лични източници, осведомени с разискването на въпроса. По този метод американските компании ще могат да продължат да работят с китайската компания.

В петък организацията осведоми, че в началото се чака удължение на лиценза на Huawei с към две седмици. По-дългия интервал също е бил на масата за договаряния, само че е бил по-малко евентуален. Изглежда обаче проектите на администрацията на Тръмп са се трансформирали и в този момент Съединени американски щати възнамерява да възобнови удължаването с близо 3 месеца, както направи през месец август, показва източникът.

След като добави Huawei към своя черен лист през месец май поради проблеми с националната сигурност, Министерството на търговията на Съединени американски щати въпреки всичко позволи закупуването на някои артикули, създадени в Съединени американски щати, тъй че възбраната да има по-смекчаващ резултат върху бизнеса.

Очаква се удължаването да бъде оповестено по-късно през днешния ден, когато изтича въведеният по-рано улеснителен интервал, допълват източниците на Reuters.

Говорител на Huawei уточни в петък, че китайската компания няма да разяснява клюки и спекулации. Търговският отдел на компанията също отхвърли коментар.

От другата страна на комерсиалния спор министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос изясни пред Fox Business в петък, че има снабдители в провинционалните региони в страната, които се нуждаят от краткотрайните лицензи и на практика са подвластни от софтуерния колос за 3G и 4G мрежите си. " В селските региони има задоволително проблеми с телефонната услуга, не желаеме да спрем услугите напълно. Една от главните цели на удължаването на краткотрайните лицензи е тези покупко-продажби да продължат да съществуват и хората да продължат да работят.

Развитието в комерсиалните връзки идва на фона на засилени договаряния сред Съединени американски щати и Китай, ориентирани към реализиране на в началото съглашение за разрешаване на комерсиална война, която продължава към този момент близо година и половина. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР