Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да продаде

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън планира да продаде
Коментари Харесай

САЩ продават нападателни дронове на Украйна

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън възнамерява да продаде на Украйна четири безпилотни самолета MQ-1C Grey Eagle, които могат да бъдат въоръжени с ракети Hellfire.

Това заяви " Ройтерс ".

Продажбата на безпилотните самолети, създадени от General Atomics, към момента може да бъде блокирана от Конгреса. Съществува и риск от смяна на политиката в последния миг, която може да провали проекта, който е в развой на разглеждане в Пентагона.
 Полша праща в Украйна още самоходни гаубици
Полша праща в Украйна още самоходни гаубици

Поредна поддръжка от Варшава

Администрацията на Байдън има намерение да уведоми Конгреса за възможната продажба на дронове на Украйна през идващите дни, след което се чака обществено изказване , съобщи американски чиновник.

MQ-1C Grey Eagle може да остане във въздуха до 30 часа според от задачата си и може да събира голямо количество данни за разследващи цели. Те могат да носят и до осем ракети Hellfire.

Припомняме ви, че американското издание The Washington Post по-рано заяви, че Байдън се е съгласил да изпрати на Украйна ракетни системи, способни да поразяват на повече от 60 километра, защото Съединени американски щати се притесняват, че украинските въоръжени сили могат да ударят съветска територия.
 Германия дава на Украйна най-модерната си Противовъздушна отбрана система
Германия дава на Украйна най-модерната си Противовъздушна отбрана система

Шолц посочи, че доставките на оръжие за страната не са спирали

По-късно посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд съобщи, че Вашингтон ще даде на Украйна оръжия за отбрана против Русия единствено в границите на украинските граници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР