Администрацията на Байдън ще стартира първата по рода си програма на Американския климатичен корпус в сряда

...
Администрацията на президента Джо Байдън ще стартира първия по рода
Коментари Харесай

Администрацията на президента Джо Байдън ще стартира първия по рода си Американски климатичен корпус в сряда, каза Белият доминициатива за обучение и обслужване на работната сила, насочена към подготовка на американски младежи за работни места в чиста енергия и устойчивост на климата.

„Американският климатичен корпус, само в първата си година на набиране, ще постави на работа ново разнообразно поколение от повече от 20 000 американци, изпълняващи важната задача да опазват и възстановяват нашите земи и води, да укрепват устойчивостта на общността, да използват чиста енергия – в много случаи, разпределени и базирани на общността – внедряване на технологии за енергийна ефективност, които ще намалят потребителските разходи за американския народ, и напредък в екологичната справедливост, толкова отдавна закъснял на толкова много места“, каза националният съветник по климата на Белия дом Али Заиди пред репортери по време на разговор, предварителен преглед на съобщението във вторник .

Новият корпус ще поддържа широк спектър от работни места, включително възстановяване на крайбрежни влажни зони, управление на горите за подпомагане на борбата с горските пожари и изграждане на проекти за чиста енергия.

Създаването на Граждански климатичен корпус отдавна е искане на младежки климатични групи, включително Sunrise Movement.

Президентът Джо Байдън обсъжда инвестициите в опазването и опазването на природните ресурси и как Законът за намаляване на инфлацията е най-голямата инвестиция в действия в областта на климата, на летище Ред Бът, на 25 мили (40 км) южно от Тусаян, Аризона, на 8 август 2023 г. Президентът Джо Байдън обсъжда инвестициите в опазването и опазването на природните ресурси и как Законът за намаляване на инфлацията е най-голямата инвестиция в действия в областта на климата, на летище Ред Бът, на 25 мили (40 км) южно от Тусаян, Аризона, на 8 август 2023 г. Джим Уотсън/AFP/Getty Images

Корпусът беше идея, въведена за първи път като част от работните групи на кампанията за „единство“ между кампанията на Байдън за 2020 г. и представители на бившия кандидат за президент от Демократическата партия и сенатор от Върмонт Бърни Сандърс – работни групи, които имаха голяма ръка в изработването на политика, която Байдън в крайна сметка приложи като президент.

Съоснователят на Sunrise Варшини Пракаш и конгресменът Александрия Окасио-Кортез, демократ от Ню Йорк, бяха членове на работната група за климата, както и първият съветник на Байдън по климата в Белия дом Джина Маккарти и настоящият специален пратеник на президента на САЩ за климата Джон Кери.

„Голяма част от импулса и вдъхновението дойдоха от ранните предложения, които Сънрайз сподели в работната група Бърни/Байдън“, каза Пракаш пред CNN в интервю във вторник.

Но пътят към превръщането на корпуса в реалност беше дълъг и напрегнат. Първоначално предложена като част от дневния ред и законопроекта на Байдън Build Back Better, програмата беше премахната от Закона за намаляване на инфлацията, създаден от сенатора демократ Джо Манчин от Западна Вирджиния. Пракаш каза пред CNN, че идеята след това се премества в Белия дом, за да бъде изпълнена.

СВЪРЗАНИ: Законът за климата на Байдън доведе до 86 000 нови работни места и 132 милиарда долара инвестиции, се казва в нов доклад

Пракаш каза, че новият корпус е важна част от аргумента за преизбирането на Байдън пред младите хора, но добави, че трябва да се направи много повече, за да се намали използването на изкопаеми горива и да се бори с въздействието на климатичната криза.

„Мисля, че това представлява значителна стъпка напред“, каза Пракаш. „Младите хора трябва да видят действия като това и повече от тях в навечерието на изборите през 2024 г. Има още какво да се направи по отношение на климатичната криза.“

 Момчета на работа в лагера на Гражданския консервационен корпус (CCC) в Центъра за селскостопански изследвания в Белтсвил, Мериленд, около 1935 г. CCC е програма за подпомагане на обществена работа за безработни мъже, осигуряваща професионално обучение чрез извършване на полезна работа, свързана с опазването и развитието на природните ресурси в САЩ от 1933 до 1942 г. Момчета на работа в лагера на Гражданския консервационен корпус (CCC) в Центъра за селскостопански изследвания в Белтсвил, Мериленд, около 1935 г. CCC е програма за подпомагане на обществена работа за безработни мъже, осигуряваща професионално обучение чрез извършване на полезна работа, свързана с опазването и развитието на природните ресурси в САЩ от 1933 до 1942 г. Fotosearch/Getty Images

Пет щата – Калифорния, Колорадо, Мейн, Мичиган и Вашингтон – вече стартираха успешни програми на Климатичния корпус, като още пет – Аризона, Юта, Минесота, Северна Каролина и Мериленд – обявиха свои собствени държавни програми в сряда, каза Зайди.

Шест агенции – Министерството на труда, Министерството на вътрешните работи, Министерството на земеделието, Националната администрация за океаните и атмосферата, Министерството на енергетиката и AmeriCorps – ще подпишат меморандум за разбирателство за установяване на новата програма, като AmeriCorps издига нов „Американски климатичен корпус“ център“, за да подкрепи инициативата, надграждайки инвестиции от двупартийния закон за инфраструктурата и Закона за намаляване на инфлацията, насочени към устойчивост на климата и опазване, каза служител пред репортери във вторник.

Регистрациите за новата програма стартират в сряда на whitehouse.gov/climatecorps, докато цикълът на набиране ще последва през следващата година, добави служителят.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР