Администрацията на Доналд Тръмп възнамерява да сложи край споразумението за

...
Администрацията на Доналд Тръмп възнамерява да сложи край споразумението за
Коментари Харесай

Тръмп иска САЩ да нарушат още едно споразумение и да продават безпилотни самолети на други страни

Администрацията на Доналд Тръмп има намерение да постави край съглашението за Режима за надзор над ракетните технологии (РКРТ), съществуващо от 1987 година. Съобщението е на организация Reuters.
РКРТ е неофициално съглашение на 35 страни, измежду които са Съединени американски щати, Русия, Англия, Германия, Франция, Турция и други.
Агенцията се базира на източници, твърдящи, че заобикалянето на режима е належащо на Тръмп за пробутване на ползите на военни корпорации като General Atomics Aeronautical Systems и Northrop Grumman. Така те ще получат опция да продават на други страни своите безпилотни апарати. Потенциални клиенти могат да станат Йордания и ОАЕ.
Американски публични лица смятат желанията на Тръмп прибързани, защото неговите дейности ще подтикне към огледални дейности Русия и Турция.
Държавният департамент и Белият дом отхвърлят да разясняват информацията. Директорът на Управлението за сигурност на отбранителните технологии към Пентагона Хайди Грант също отказала да дава отговор на въпроса, само че признала, че американски военни подизпълнители са заинтригувани от разширение на продажбите на БПЛА зад граница.
" Ако ние не можем да удовлетворим това растящо търсене, то ние си стреляме в крайници ", твърди Хайди Грант.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР