Администрацията на Доналд Тръмп се обяви против публикуването на някои

...
Администрацията на Доналд Тръмп се обяви против публикуването на някои
Коментари Харесай

Белият дом иска да цензурира книгата на Болтън

Администрацията на Доналд Тръмп се разгласи срещу публикуването на някои глави от книгата на някогашния президентски консултант по националната сигурност Джон Болтън, оповестяват американските медии. Според Белия дом, това се постанова, тъй като текстът може да съдържа секретна информация.

Припомняме, в книгата Болтън разказва по какъв начин Тръмп му е споделил, че счита да блокира военната помощ за Украйна до момента в който управляващите в Киев не стартират следствие против Хънтър Байдън- сина на евентуалния му противник за президентския пост Джо Байдън.

" В ръкописа има забележителен размер засекретена информация. Някои данни даже са в категорията " строго секретно ". (...) Книгата не може да бъде оповестена, в случай че не бъде отстранена секретната информация. " - се споделя в писмо на Съвета за национална сигурност, което изтече в медиите.

Самият Тръмп също съобщи в Туитър, че книгата на Болтън е лъжлива и съдържа секретна информация, засягаща националната сигурност.

Адвокатът на Болтън - Чарлз Купър отговори, че нито той, нито клиентът му считат, че в книгата има секретни данни.

Тръмп от своя страна нападна Болтън, че преди години не е бил утвърден от Сената за непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, след което не е бил одобряван за никакъв пост. Наред с това той твърди, че Болтън го е " умолявал " да го назначи на служба, за която не се изисква утвърждение от Сената.

" Назначих го, без значение, че доста хора ми споделяха: " Не го правете, сър ", прибавя Тръмп.

Той насочва укор към някогашния си консултант, че е позволил доста неточности.

" Честно казано, в случай че го бях слушал, към този момент щяхме да водим Шеста международна война ", твърди Доналд Тръмп.

Припомняме, Болтън изрази подготвеност да даде показания в Сената на чуванията по импийчмънта против президента, само че републиканците в Сената употребяват всички вероятни принадлежности, с цел да не позволен това. Същевременно Тръмп забрани на редица чиновници от своята администрация да вземат участие в следствието. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР