Администрацията на Доналд Тръмп оттегля десетилетни мерки за чистота на

...
Администрацията на Доналд Тръмп оттегля десетилетни мерки за чистота на
Коментари Харесай

САЩ отменят десетилетни мерки срещу замърсяването на въздуха

Администрацията на Доналд Тръмп отдръпва десетилетни ограничения за непорочност на въздуха, които лимитираха използването на олово и живак, оповестява в. " Уолстрийт джърнъл ".

Агенцията за отбрана на околната среда заяви късно нощес, че променя условията " огромните източници " на замърсяване да остават вечно такива, откакто един път са влезнали в описите. Политиката " един път вписан, вписан вечно " бе наказване за промишлеността, защото фабриките оставаха класифицирани като съществени замърсители, даже откакто са подхванали ограничения за възстановяване.

Тя бе основана от 1995 година и изисква фабриките, които годишно излъчват над 10 тона от съответен замърсител или 25 тона от няколко такива, да употребяват оптималния вероятен надзор за понижаване на излъчванията. Те могат да лимитират замърсяването с до 95%. Мерките засягат близо 200 субстанции, измежду които арсеник, олово и живак.

Промяната е направена по искане на двама републикански сенатори от Западна Вирджиния и Уайоминг – два щата със съществено произвеждане на въглища. Природозащитници упорстват, че облекчаването на разпоредбите ще разреши на фирмите да спрат да употребяват последните технологии срещу замърсяването, да усилят излъчванията си и все пак да съблюдават стандартите.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР