Администрацията на Джо Байдън обмисля да накара производителите на цигари

...
Администрацията на Джо Байдън обмисля да накара производителите на цигари
Коментари Харесай

Вашингтон иска да премахне никотина от цигарите

Администрацията на Джо Байдън обмисля да накара производителите на цигари да понижат никотина в тях до равнища, при които той да не основава взаимозависимост, написа The Wall Street Journal. Новината изтри над 6% от акциите на Altria, един от най-големите производители на цигари в света.

В администрацията се разисква сходен ход преди крайния период, в който тя би трябвало да отговори на различен обвързван въпрос: дали да забрани ментоловите цигари. Агенцията за надзор на храните и медикаментите би трябвало да отговори в съда до 29 април т.г. на петиция на жители за възбрана на ментоловите цигари. Администрацията все още претегля дали да наложи ограничаване за продажбата им или да подреди понижаване на никотиновите равнища във всички цигари — или и двете, споделят източници на изданието.

Подобна концепция имаше и по време на мандата на Доналд Тръмп, само че проектите бяха изоставени през 2019 година

Миналата седмица Нова Зеландия също предложи доста понижаване на равнищата на никотина в цигарите и повишение на възрастта, на която жителите могат да купуват цигари.Самият никотин не предизвиква обвързваните с тютюнопушенето заболявания, само че прави хората подвластни от цигарите, които предизвикват 480 хиляди случаи на преждевременна гибел в Съединени американски щати годишно.

Проучвания демонстрират, че когато никотинът бъде съвсем напълно отстранен от цигарите, има по-голяма възможност пушачите да спрат да пушат. Дискусията се води в Агенцията още от 90-те. Целта може да бъде реализирана по няколко метода — посредством генно модифициране на растенията или посредством премахването на никотина от листата по време на индустриалния развой.Забраната на ментоловите цигари също се обмисля от дълго време. Доказано е, че младите американци най-често стартират да пушат тъкмо такива. Както и че те са по-трудни за отричане и съставляват по-голяма опасност за здравето.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР