Администрацията на Байдън излага аргументи в полза на организирания труд с предстояща потенциална стачка на автомобилните работници

...
Администрацията на Байдън направи своя най-подробен аргумент досега за ползите
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън направи своя най-подробен аргумент досега за ползите от организирания труд с потенциална стачка на автомобилните работници, която се очертава, докато преговорите между Обединените автомобилни работници и автомобилните компании продължават и президентът работи, за да убеди американците да подкрепят неговата визия за „биденомика“.

Докладът, който вицепрезидентът Камала Харис предаде на президента, идва дни след като профсъюзът на UAW одобри евентуални стачки на автомобилните производители в страната следващия месец, ако не може да се постигне сделка с ръководството, тъй като те работят за възстановяване на много отстъпки, направени преди 15 години. UAW, която подкрепи Байдън през 2020 г., все още не е казала дали ще подкрепи настоящия президент, като каза, че техните членове все още трябва да видят повече от Байдън, преди да му дадат своята подкрепа.

Белият дом е в крак с преговорите и продължава да насърчава двете страни да постигнат споразумение и да останат на масата, каза високопоставен служител пред репортери в понеделник.

Лятото беше натоварено със синдикална дейност в различни индустрии, от баристи на Starbucks до шофьори на доставки и производители. Само миналата седмица профсъюзът на Teamsters ратифицира споразумение с UPS, осигурявайки ключовите си преговорни цели и предотвратявайки потенциално осакатяваща стачка за икономиката на САЩ. Стачките на холивудските писатели и актьори също продължават, тъй като те се борят със студиата за това как услугите за стрийминг са преобърнали бизнеса и AI заплашва от по-нататъшна дестабилизация.

Новият правителствен доклад, публикуван в понеделник от Министерството на финансите на САЩ, показва аргумента на администрацията, че профсъюзите осигуряват благоприятен ефект върху неорганизираните работници и икономиката като цяло, както и помагат за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени много американци от средната класа, като например заплати и високи жилищни разходи.

Президентът Джо Байдън отдавна е привърженик на организирания труд, описвайки себе си като най-„просъюзния“ президент досега, и това е тема, която присъства силно в усилията му за преизбиране, докато Белият дом работи, за да възхвали предимствата на Bidenomics и да ухажва синдикатите които все още не са го одобрили. Първата му спирка, след като обяви кандидатурата си за преизбиране по-рано тази година, беше на синдикална конференция във Вашингтон, окръг Колумбия.

„Този ​​доклад затвърждава това, което президентът Байдън и аз винаги сме знаели, че е вярно – профсъюзните работници правят нашата средна класа и цялата ни икономика по-силни“, каза Харис пред репортери в понеделник.

Харис, който е председател на работната група на Белия дом за организиране и овластяване на работниците, която поръча доклада, продължи: „Президентът и аз изграждаме икономика, в която всеки човек – не само богатият или с добри връзки – има възможност да процъфтяваме и просто казано, това е Bidenomics.“

Докладът на Министерството на финансите е поръчан от просъюзната работна група, която беше създадена през 2021 г. и има за цел да помогне на работниците да се организират и да се договарят с работодателите си. Целите на работната група включват увеличаване на силата на работниците в необслужваните общности, увеличаване на членството в синдикатите и улесняване на организирането на работниците в САЩ.

Докладът в подкрепа на синдикатите установява, че организираният труд повишава заплатите на членовете си с 10-15%, осигурява на синдикалните работници по-голям достъп до пенсиониране и медицински обезщетения и води до по-добри условия и безопасност на работното място. Докладът също така представя данни, че синдикатите днес подхранват равенството и могат да помогнат за увеличаване на производителността.

Министърът на финансите Джанет Йелън, която е икономист по труда по образование, подчерта констатациите в доклада и каза, че те служат като аргумент срещу аргумента, че профсъюзите задушават икономическия растеж и производителността.

„Този ​​доклад е последното действие на администрацията за укрепване на важната роля на синдикатите в нашата икономика. И това е първото голямо усилие на Министерството на финансите да изложи обосновката защо смятаме, че това е толкова важно“, каза Йелън.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР