Администрацията на Байдън е готова да обяви нови мерки за

...
Администрацията на Байдън е готова да обяви нови мерки за
Коментари Харесай

САЩ ще наложат нови разходи за руско избягване на тавана на цената на петрола

Администрацията на Байдън е подготвена да разгласи нови ограничения за повишение на цената на опитите на Русия да заобиколи лимита, избран за цената на нейния нефт, сподели почитан чиновник на администрацията пред CNN, защото Западът има за цел да наложи по-стриктно таван на цените, въведен за първи път съвсем преди година.

Новите наказания, част от поредност от дейности, които би трябвало да бъдат оповестени в четвъртък, ще бъдат ориентирани най-вече към противозаконния флот от кораби, които Кремъл е построил през последната година за превозване на нефт и петролни артикули и продажбата им над ценовите граници на място от Запада.

Висшият чиновник на администрацията сподели пред CNN, че политическият развой е в ход от няколко месеца.

През декември 2022 година Съединените щати, съдружниците от Г-7 и Австралия не разрешиха закупуването на съветски нефт над цената от 60 $ за барел, в случай че е превозен, застрахован или финансиран от Запада. Целта на политиката беше да се спрат приходите за Русия – употребявани за финансиране на нахлуването на страната в Украйна – като в същото време се резервира задоволително нефт на пазара, с цел да се лимитират спиранията за световните консуматори.

Но Кремъл стартира да намира заобиколно решение, като откри други средства за доставка и обезпечаване на сила и продажбата й над тавана. В началото на октомври министърът на финансите Джанет Йелън сподели пред кореспонденти, че последните пазарни цени на съветския нефт демонстрират, че е имало „ понижаване на успеваемостта “ на ценовия таван.

Очаква се Йелън да разиска тавана на цените и неговото използване с сътрудниците си от Г-7 в Маракеш тази седмица, където Международният валутен фонд и Световната банка организират своите годишни срещи.

Говорейки от Маракеш, Йелън сподели, че политиката е „ доста понижила съветските доходи “, като в същото време призна, че Русия харчи „ големи суми за своята различна екосистема “, с цел да изнася енергийни артикули.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР