Администрацията на американския президент Джо Байдън публикува федерална стратегия за

...
Администрацията на американския президент Джо Байдън публикува федерална стратегия за
Коментари Харесай

САЩ представиха стратегия за електрическо бъдеще на транспорта

Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласява федерална тактика за построяването на 500 000 зарядни станции за електрически автомобили из страната и за понижаване на цените на електрическите транспортни средства, съобщи Асошиейтед прес. Целта на тактиката е да се трансформира автомобилната индустрията на Съединени американски щати.

Планът за инфраструктурни вложения в размер на 1 трилион $, който Байдън подписа и обнародва предишния месец, позволява построяването на мрежа от зарядни станции и планува сума от 5 милиарда $ за строителството им. Законопроектът планува 2,5 милиарда $ под формата на локални грантове в поддръжка на зарядните станции в селските региони и общините в неравностойно състояние.

Сега Сенатът би трябвало да утвърди законопроект за вложения в размер на 2 трилиона $ в обществената сфера и екологичната политика. В него има заложени ограничения за понижаване на цените на електрическите автомобили.

При представянето на тактиката американската вицепрезидентка Камала Харис съобщи " Бъдещето на превоза в нашата страна и по света е електрическо ".
Байдън към този момент сложи цел до 2030 година в Съединени американски щати електрическите коли и камиони да бъдат половината от продаваните нови коли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР