Административният съд във Варна отмени разпореждането за запечатването на нощен

...
Административният съд във Варна отмени разпореждането за запечатването на нощен
Коментари Харесай

Съдът отмени запечатването на заведението на Морска гара

Административният съд във Варна анулира разпореждането за запечатването на нощен клуб на Морска гара във Варна и възбраната на достъп до него за период от 10 дни. Това оповестиха за Moreto.net от пресслужбата на институцията.

Припомняме, че заведението (НАП) поради неиздаване на фискални бонове.

Съдът показва, че при липса на претекстове в разпореждането на Национална агенция за приходите по отношение на последствията от предварителното осъществяване на мярката – обезпечаване на работни места, погашение на трудови хонорари и осигурителни вноски, опция за осъществяване на комерсиална активност и излагане на претекстове единствено по отношение на събираемостта на доходи от фиска , се постанова извод за липса на разбор на съразмерността на предварителното осъществяване на мярката.

Съдът акцентира, че обжалваното предписание за авансово осъществяване на процесната ПАМ (принудителна административна мярка) е и непропорционално по отношение на преследваната законна цел, доколкото е в противоречие с правилото за пропорционалност, изискващ административните актове и тяхното осъществяване да не засягат правата и законните ползи в по-голяма степен от най-необходимото за задачата, за която се издава актът.

Съдът прави извод, че разпореждането не дава отговор на условията за пропорционалност при засягането на правата и ползите на оспорващия.

Съдът дефинира разпореждането за авансово осъществяване на заповедта на началника на отдел „ Оперативни действия “ Варна в Групово дело „ Фискален надзор “ при Централно управление на Национална агенция за приходите като незаконосъобразно и разпореди да бъде анулирано.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР