Административният съд във Варна отхвърли оспорения избор за кмет на

...
Административният съд във Варна отхвърли оспорения избор за кмет на
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалбата за изборите в Каменар и потвърди, че е кметът е законно избран

Административният съд във Варна отхвърли оспорения избор за кмет на Каменар, оповестиха от институцията.

Със свое Решение от през днешния ден, 22 ноември 2019 година Административен съд – Варна отхвърли предявената от Милен Маринов, посредством Централна изборна комисия, тъжба против решение № 297/28.10.2019 година на Общинска изборна комисия – Варна, с което е оповестила за определен за кмет на кметство Каменар на Първи тур Светослав Райков, повдигнат от Политическа партия „ Движение за права и свободи – Движение за права и свободи “.

В претекстовете си съдът сочи, че с цел да бъдат оповестени изборите за противозаконни, би трябвало да се установи, че са налице по едно и също време две предпоставки: основни изключително тежки нарушавания на изборния развой, относими към основополагащите демократични правила на изборното право и тежестта на тези нарушавания да е от такова естество, че да е невероятно да се откри действителната воля на гласоподавателите. В случая нито една от двете предпоставки не е потвърдена по делото.

Определението на Административния съд предстои на обжалване пред Върховен административен съд в 7-дневен период от оповестяването му на страните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР