Административният съд - София-област, обяви за незаконосъобразен начина, по който

...
Административният съд - София-област, обяви за незаконосъобразен начина, по който
Коментари Харесай

Проваленият конкурс за директор на БНТ се оказа незаконен

Административният съд - София-област, разгласи за незаконосъобразен метода, по който Съветът за електронни медии (СЕМ) завърши миналогодишния конкурс за общоприет шеф на Българска национална телевизия, в който не бе определен победител, оповестява " Сега " като цитира решението.

В резултат на провалената процедура, при която никой от претендентите не събра болшинство от три гласа " за " от петимата членове на регулатора, поста си резервира Емил Кошлуков макар изтеклия мандат. Така Кошлуков продължава да ръководи държавната телевизия, а Съвет за електронни медии не афишира нов конкурс поради правосъдното дело.

С решението си съдът задължава членовете на регулатора да проведат гласуването отначало, като им указва да гласоподават единствено със " за " или " срещу ", само че не и с " въздържал се ". Това решение обаче не е дефинитивно и може да се апелира пред по-горна инстанция.

Делото се Ирина Величкова, която беше един от претендентите в миналогодишния конкурс. Освен нея в процедурата участваха самият Кошлуков, спортният публицист Сашо Йовков, телевизионният водещ Сашо Диков, членът на управителния съвет на Българска национална телевизия Василена Матакева, някогашният началник на новините и настоящите излъчвания на Би Ти Ви Венелин Петков, кореспондентът на Българска национална телевизия Красимир Ангелов и университетският учител Светлана Божилова.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР