Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, Любомир Петров, благодари

...
Административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас, Любомир Петров, благодари
Коментари Харесай

Ученик е важен свидетел по делото за унищожените дюни на къмпинг Смокиня

Административният началник на Апелативна прокуратура – Бургас, Любомир Петров, благодари на Министерство на вътрешните работи, че единствено за няколко часа са съумели да разкрият причинителите, разрушили дюните на къмпинг " Смокиня ". Това е станало и благодарение на локалните хора, тъй като се смята, че няма директни очевидци на закононарушението, заяви.
Задържани са трима души. Спрямо двама от тях през днешния ден е повдигнато обвинвение. Това са Иван Петков Нончев на 46 години от Бургас, притежател на авто-ремонтна работилница. Обвинението по отношение на него е за пудбудителство и помагачество. Законът планува наказане до три години лищаване от независимост или санкция от две до 10 хиляди лв.. Според Любомир Петров, наказването е извънредно ниско.
Като обвинен е притеглен и Манол Николаев Пазвантов 24 години от Созопол, по същия текст от Наказателния кодекс. Административният началник на Апелативна прокуратура – Бургас, Любомир Петров добави: “Той е управлявал багера, който е бил без регистрационни номера. Спътникът на Манол, напълно скоро е навършил 18 години и за него не се е открило да е управлявал багера. Той е бил на мястото. Предстои да се извърши геодезично снимане на обекта, за се види тъкмо какво е повредено. Повдига се обвиняване за унищожена естествена забележителност дюни. Има данни, че част от дюните са на плажната линия, а друга са на частни парцели. Това обаче не значи, че даже да е в частен парцел, може да бъде разрушавана. “
Ученик в Созопол, който е в 11 клас, е доста значим очевидец по делото, добави Петров. Взети са ограничения за неотклонение, парични гаранции. На багерста две хиляди лв., а на Нончев - 10 хиляди лв..
На въпрос дали са правилни изказванията на концесионера, че е подал информация по случая до държавните институции, старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас сподели: „ Не сме получавали публична информация, научихме за казуса от медиите. Двама от заподозряните задържахме в домовете им в Равадиново, а другият в проиводствена база в Бургас. “
„ Концесионерът също се проверява. Делото още е в начален стадий. Ще проверим дали е е знаел, има ли единодушие от негова страна и подхванати дейности. Но на този стадий няма доказателства концесионерът да е знаел какво се е случило “ добави Любомир Петров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР