Административен съд – Варна се произнесе с определение по адм.

...
Административен съд – Варна се произнесе с определение по адм.
Коментари Харесай

АС-Варна определи като недопустима жалбата на общински съветници срещу решението на ОбС за Дупката

Административен съд – Варна се произнесе с определение по адм. дело №2880/2018 година, което е формирано по тъжба на общинските съветници в Общински съвет - Варна Г.А.Г. и К.Т.К., срещу Решение № 1384-4 от Протокол № 35/5.10.2018 година на Общински съвет - Варна, т.1; т.2; т.3; т.4; т.5. С процесното Решение е утвърдена направената от самостоятелен оценител пазарна оценка, имаща за обект определянето на пазарната стойност на 100 % от личния капитал на „ Централен повсеместен магазин Варна ” АД в размер на 43 244 000 лева и се упълномощава кметът на община Варна да предприеме всички дейности за обезпечаване на нужните средства, посредством отправяне на искане за целево финансиране от държавния бюджет. Жалбоподателите желаят анулация на оспорения акт като незаконосъобразен, както и анулация на позволеното с него авансово осъществяване.

След осъществяването на инспекция, съдът намира жалбата за процесуално неприемлива на основанията по чл.159,т.1 и т.4 от Административнопроцесуален кодекс. В определението си съдът сочи, че жалбата е подадена от Г. и К. в качеството им на общински съветници в Общински съвет - Варна. Обжалваното решение е признато точно от общинския съвет, настоящ като колегиален орган, към чийто състав принадлежат в това число и двамата жалбоподатели. Правото на оборване против всички административни актове, в това число тези постановени от общинските препоръки, е предоставено на регионалните шефове, на кметовете на общини и на прокуратурата. Отсъствието за общинските съветници Г. и К. на процесуално право на тъжба се явява задоволително съображение за недопустимост на жалбата им. Затова съдът оставя без разглеждане жалбата на Г.А.Г. и К.Т.К. против решение № 1384-4 от протокол № 35/5.10.2018 година на Общински съвет - Варна и против съдържащото се в него предписание за допускане на авансово осъществяване и приключва формираното въз основа на нея правосъдно произвеждане.

Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен период от съобщаването му на двамата жалбоподатели, оповестяват от пресцентъра на Административен съд - Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР