Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по

...
Административен съд – Благоевград даде ход на делото, образувано по
Коментари Харесай

Административен съд – Благоевград извърши проверка на изборни книжа от избора за общински съветници в община Банско 

Административен съд – Благоевград даде ход на делото, формирано по тъжба на Петър Сакарев, претендент за общински консултант от листата на Политическа партия ГЕРБ в община Банско срещу Решение № 130-МИ/30. 10. 2023г. на Общинска изборна комисия – Банско за установяване изборните резултати за общински съветници в община Банско. Решението е оспорено с доводи, че е издадено въз основа на погрешни записани данни в протокола на ОИК – Банско.
По искане на жалбоподателя, съдът позволи инспекция истинността на вписаните данни в протоколите на посочените от жалбоподателя секционни комисии №4 и №7. Извършената инспекция в правосъдна зала, посредством оглед и броене на бюлетините, откри неотчетени в протоколите на секционните комисии, надлежно и в протокола на ОИК – Банско, шест действителни бюлетини с преференция за жалбоподателя.
Съдът разпореди правене на математическа експертиза, която да откри трансформира ли се изборната квота и разпределението на мандатите, отразени в оспореното Решение № 130-МИ/30. 10. 2023г. на Общинска изборна комисия – Банско за установяване изборните резултати за общински съветници в община Банско.
Следващото съвещание по адм. дело №1059/2023 е планувано за 14. 11. 2023г. от 9:00 часа.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР