Adidas подписва партньорство за 1,2 милиарда долара с Манчестър Юнайтед

...
Манчестър Юнайтед и Adidas удължават договора си за спонсорство на
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед и Adidas удължават договора си за спонсорство на облекло в колосална сделка за £900 милиона ($1,2 милиарда), която продължава още едно десетилетие.

Германската компания за спортно облекло ще продължи да произвежда екипи и други облекла за британския футболен отбор в рамките на едно от най-големите спонсорства на Висшата лига, което започна през 2015 г. след оттеглянето на отбора от Nike.

Манчестър Юнайтед заяви на уебсайта си, че партньорството на Adidas е „развълнувало феновете по целия свят с далновидни инициативи, емблематични дизайни на терена и любимо на феновете културно облекло извън него“ и че новата сделка „увеличава фокуса“ върху женския отбор за ново облекло.

21 юли 2023 г.; Форт Лодърдейл, Флорида, САЩ; Нападателят на Inter Miami CF Лионел Меси (10) гледа срещу Cruz Azul през второто полувреме на стадион DRV PNK. Задължителен кредит: Nathan Ray Seebeck-USA TODAY Sports 21 юли 2023 г.; Форт Лодърдейл, Флорида, САЩ; Нападателят на Inter Miami CF Лионел Меси (10) гледа срещу Cruz Azul през второто полувреме на стадион DRV PNK. Задължителен кредит: Нейтън Рей Зеебек-USA TODAY Sports Нейтън Рей Зеебек/USA Today Sports/Ройтерс

„Изключително горди сме да обявим удължаването на договора с Манчестър Юнайтед“, каза изпълнителният директор на Adidas Бьорн Гулден. „Adidas и Manchester United са две от най-важните марки в международния футбол и е много естествено да продължим сътрудничеството си.“

Сделката от понеделник е значително увеличение от предишната сделка, която беше на стойност около £750 милиона. Търговски сделки като тези могат да бъдат доходоносни за спортните отбори, тъй като тяхната международна привлекателност нараства и продажбата на модни дрехи се превръща в допълнителен поток от приходи.

Сделката идва, тъй като световноизвестният клуб вероятно е обявен за продажба. Миналата година неговите американски собственици, семейство Глейзър, заявиха, че са започнали „процес на проучване на стратегически алтернативи“, който може да включва пълна продажба. Това беше добре дошла новина за феновете на отбора, тъй като собствеността му е силно непопулярна сред тях, след като изкупуването с ливъридж на Манчестър Юнайтед остави клуба обременен с нетен дълг от 626 милиона долара, според последните отчети на организацията.

Forbes класира Манчестър Юнайтед като втория най-ценен отбор в света, оценявайки 145-годишния отбор на стойност 6 милиарда долара. Акциите на екипа се покачиха с 2% в търговията след новината.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР