Adidas отчете 93-процентов спад на печалбатаГерманският производител на спортни стоки

...
Adidas отчете 93-процентов спад на печалбатаГерманският производител на спортни стоки
Коментари Харесай

Adidas отчете 93-процентов спад на печалбата

Adidas регистрира 93-процентов спад на печалбатаГерманският производител на спортни артикули Adidas регистрира 93-процентов срив на облагата за първото тримесечие и спад от 19% приходите, като по този метод не съумя да отговори на упованията на анализаторите, съобщи Ройтерс. Освен това компанията предизвести, че чака още по-голямо намаляване приходите през второто тримесечие поради ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19, които доведоха до затварянето на доста магазини.

Оперативната облага на Adidas за първото тримесечие се е намалила до 65 млн. евро, резултат, който е доста под плануваната от анализаторите облага от 263 млнн. Евро.

От компанията разясниха, че е понесла удар за към 250 млн. евро поради непродадена стока в континентален Китай, Тайван, Хонконг и Макао.

Същевременно с това приходите от продажби са паднали с 19% до 4,75 милиарда евро против предстоящи 4,85 мрлд. евро, сочат данни на на Refinitiv Eikon. Компанията предизвести за евентуален спад от 40% през второто тримесечие.

В момента към 70% от магазините на компанията са затворени, като тази липса се компенсира отчасти от 35-процентов растеж на търговията онлайн.

Миналия месец американският й съперник Nike разгласи по-добри от предстоящото резултати за третото си фискално тримесечие, приключило на 29 февруари. Тагава Nike регистрира растеж на приходите от 5,1% с помощта на търсенето онлайн.

Adidas разгласи, че разполага с 1,975 милиарда $ в брой към 31 март. На 14 април компанията получи утвърждение за обезпечен от страната заем в размер на 2,4 млр.д евро, които да и помогне да се оправи с рецесията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР