Аден. В понеделник се разгоряха нови сражения край йеменско пристанище

...
Аден. В понеделник се разгоряха нови сражения край йеменско пристанище
Коментари Харесай

AFP:В Йемен вилнеят сблъсъци, след като водената от Саудитска Арабия коалиция се обяви за мир

Аден. В понеделник се разгоряха нови сражения край йеменско пристанище със стратегическо значение за снабдяване на филантропичната помощ, оповестява AFP .
В същото време Саудитска Арабия и нейните съдружници споделят, че се ангажират да понижат враждебните връзки с бунтовниците и приканват за прекъсване на бойните дейности.
Организация на обединените нации прикани за неотложно започване на мирни договаряния и предизвести, че нова офанзива против пристанищния град Ходейда на Червено море ще съставлява опасност за милиони човешки животи.
Йеменските държавни сили, подкрепяни от районна коалиция, водена от Саудитска Арабия и Обединените Арабски Емирства, са оповестили, че в този момент се нареждат на север и на юг от града, където конфликтите в предходните дни оставиха десетки мъртви.
Градът и пристанището се управляват от хутите, подкрепяна от Иран шиитски бунтовници, които потеглиха от северните елементи на Йемен.
И бунтовниците, и държавните източници в понеделник осведомят за интензивни сражения, макар апелите и на Организация на обединените нации, и на Съединени американски щати за прекъсване на огъня. Съединените щати доставят военна помощ за водената от саудитите коалиция.

Превод и редакция: Ивелина Ватова

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР