Адам Бултън: Уютното интервю на Доналд Тръмп с Карлсън показва защо са необходими внимателно подбрани телевизионни дебати от двете страни на Атлантическия океан

...
Това не означава, че той пропуска наситено отразяване в медиите.
Коментари Харесай

Това не означава, че той пропуска наситено отразяване в медиите. Вместо да се появи на сцената с хората, които се състезават срещу него и които най-вече отказват да го критикуват така или иначе, той седна за разговорно интервю при свои собствени условия с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън.

не е така. единственият водещ политик, който прави всичко по силите си, за да избегне среща с опонентите си на равна основа на телевизионен дебат.

През последното десетилетие министър-председателите Дейвид Камерън, Тереза ​​Мей и Борис Джонсън се отказаха от правилно организирани и регламентирани дебати.

Тримата водещи дебати през 2010 г. между Гордън Браун, Дейвид Камерън и Ник Клег, предизвикани от кампанията на Sky News, все още са единственият път, когато британските зрители са се възползвали от дебатите между потенциални Министър-председатели, за да съответстват на президентските дебати, които са част от политиката на САЩ след Никсън срещу JFK през 1960 г.

Изображение: Камерън, Клег и Браун се изправиха един срещу друг в дебатите през 2010 г.

Президентските дебати в Америка предоставиха модел, към който да се стремят други страни. Сега Тръмп подкопава този пример.

Снимка на Доналд Тръмп: Бившият президент се присъединява към списъка на най-известните в историята заедно с О Джей Симпсън и Хю Грант

2024 г. се очаква да бъде двойна изборна година в САЩ и Обединеното кралство. Политиците и медиите в двете страни трябва да започнат да обмислят как дебатите могат да служат на обществеността - като ги информират справедливо за демократичните избори, пред които са изправени - вместо да допринасят за ерозията на общественото доверие и уважението към представителната демокрация.

Никой не може да каже, че Тръмп не познава медиите. Той изгради публичния си имидж на шеф на американската версия на The Apprentice и като постави името си в призрачно написани книги за „Изкуството на сделката“.

Неговият свободен разговор с Тъкър Карлсън разкри, че той е както винаги опитен в манипулирането на медиите в своя полза.

Тръмп пропуска републиканския дебат

По време на интервюто си той похвали медията, в която се появяваше - предварително записано интервю, пуснато в X, известен преди като Twitter - и осмиваха кабелните новини.

„Ще получим по-добри рейтинги, използвайки този луд форум, който използвате, отколкото вероятно дебата“, подигра се той.

Той насипа още сол в раните на Fox News Channel - който беше домакин на републиканския дебат, който уволни Карлсън и който насърчаваше алтернативи на Тръмп - като описа Майк Уолъс, главният модератор на дебата на Fox в последните два цикъла на изборите, като "кучкав малък човек".

Оттогава Уолъс се премести в CNN - по-честа мишена на враждебността на Тръмп, но също така й беше трудно да устои на рейтингите, които носи. По-рано тази година имаше размирици в мрежата, които доведоха до напускането на нейния главен изпълнителен директор, след като даде трибуна на Тръмп, който се появи сам и неоспорим в пълнометражно телевизионно „кметско“ шоу.

Майнстрийм телевизионни оператори се борят да произведат справедливи, непартийни изборни събития. Безскрупулните кандидати получават все по-голям брой покани да се появяват в по-малко строги издания като GB News или X вместо това.

Илън Мъск, собственикът на X, се опитва да го превърне във форум за политически дискурс отдясно, като илюстриран от технически катастрофалното му домакинство на .

Тръмп: „Ние не направихме нищо лошо“

Тръмп бойкотира дебатите, докато съперниците му се атакуват един друг и превземат полето в своя полза.

Вивек Рамасвами, на 38, беше смятан за победител в дебата на Fox, но той каза, че те едва ли застрашават оригинала.

След като не успяха да направят впечатление, изглежда, че няма смисъл от двете най-малко известни кандидати, Аса Хътчинсън и Дъг Бъргъм, остават в надпреварата.

Най-големият съперник на Тръмп Рон ДеСантис показа слабо представяне, както и Тим Скот. Трима критици на Тръмп - Майк Пенс, Ники Хейли и Крис Кристи - също все още условно са в спор.

Техните анти-Тръмп позиции може да се харесат на по-широкия електорат, но изглежда със сигурност ще им коства подкрепата на Активисти на Републиканската партия, които гласуват на първичните избори.

Тръмп вече приветства своя, този път в щата Джорджия, като възможност да засили подкрепата си сред републиканците и да събере повече дарения за кампанията си.< /p>Издадена снимка на Тръмп

Карлсън даде на Тръмп шанса да каже каквото иска, без да бъде предизвикван. Той злорадства, че е обърнал конвенцията с главата надолу, „че когато някой бъде обвинен, броят му намалява“.

Вместо това „Бях обвинен четири пъти“ и „Водя с 50 или 60 точки“ в надпреварата за републиканска номинация. „Седя ли там [в дебат]... и бъда тормозен от хора, които дори не би трябвало да се кандидатират за президент?“. Неговият отговор е не.

Докато съперниците му се бореха помежду си, Тръмп имаше шанса да нанесе някои убедителни удари на крайния си съперник, предполагаемия кандидат на демократите.

„Аз мисля, че е по-зле психически, отколкото физически, а физически не е точно триатлонист."

Неговите жестоки подигравки относно здравословното състояние на осемдесетгодишния Байдън повдигат важни въпроси относно президентските дебати, като се приеме, че Байдън и Тръмп са номинираните.< /p>

Прочетете още от Адам Бултън:
75 депутати ще се оттеглят, тъй като се задават „променени избори“. Кой ще ги замени?
Как ваканцията на Сунак в Калифорния се сравнява с предишните премиери
Нарастващият списък от „презентатори“, тъй като линиите се размиват между излъчваните новини и политиците в кампаниите

Двамата мъже обсъждаха всеки други два пъти по време на кампанията през 2020 г. под егидата на Комисията по президентските дебати. Планиран трети дебат беше отменен, тъй като Тръмп хвана COVID-19.

Байдън „спечели“ и двата дебата според социологическите проучвания. Но Байдън вече е четири години по-възрастен и по-слаб. Има опасност Тръмп да отвлече дебатите между тях, за да разкрие брутално слабостта на Байдън - изключвайки всички останали.

Изображение: Риши Сунак и сър Кийр Стармър нямат харизма, но обществеността трябва да ги види как дебатират по реални въпроси на изборите time

В Обединеното кралство нито Rishi Sunak, нито Keir Starmer са показали ентусиазъм за предизборни дебати.

И на двамата мъже им липсва харизма, но един или друг от тях ще бъде следващият министър-председател.

Обществеността трябва да ги види как дебатират истинските проблеми, пред които е изправена страната по време на избори - далеч от неудобно структурираните Пънч и Джуди в PMQs.

Излъчвателите и регулаторите трябва да работят заедно, за да държат една глава двубой между двамата, който ще се състои по време на кампанията.

Един дебат със сигурност няма да накърни останалата част от кампанията по начина, по който някои твърдят, че са направили три дебата през 2010 г.< /p>

Има някои трудни проблеми, с които трябва да се сблъскате. Дебатът не трябва да бъде „собственост“ на никоя мрежа, а по-скоро организиран в обществен интерес.

Няма нужда от участие на трета сила. Изборното представяне на либералдемократите през последното десетилетие не оправдава участието и SNP е партия с един проблем, която не е подходяща за огромното мнозинство от избирателите в Обединеното кралство и без капацитета да номинира министър-председател.

Влиянието на ефирната телевизия намалява, но тя все още е най-мощната новинарска медия в света.

Правилно управляваните телевизионни дебати все още са най-добрият начин да се информира по-широката избирателна публика за демократичния избор пред тях - чрез гледане на самите дебати и чрез коментарите и анализите, които се просмукват след това.

Внимателно подбраните дебати от двете страни на Атлантическия океан през 2024 г. ще докажат, че разпространителите могат да бъдат част от решението, а не по невнимание да допринасят за по-нататъшната деградация на демократичната политика.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР