ад 40 са загиналите бойци, двеста - ранени при удар

...
ад 40 са загиналите бойци, двеста - ранени при удар
Коментари Харесай

Украйна съобщи за удар по чеченски батальон край Херсон, САЩ изпратиха нови ПВО системи

ад 40 са починалите бойци, двеста - ранени при удар по чеченски батальон в Южна Украйна, разгласи ръководителят на Херсонската регионална военна администрация Серхий Хлан.
Според армията жертвите при удара по учебно заведение, заемано от батальона в село Каири в анексираната от Русия Херсонска област, са 30 души.

Информацията за починалите чеченци се появиха още в понеделник в канали в " Телеграм ". " Медуза " отбелязва, че мненията на чеченския водач Рамзан Кадиров за изтриване на украински градове пристигнаха малко след появяването на тези известия, само че той не загатва сходни събития, написа " Дневник ".
Междувременно от Съединените щати пристигна новината, че Украйна е получила първите системи за противовъздушна защита NASAMS, за които се говореше още през лятото (и които украински представители увериха, че са пристигнали).

" Доставихме две системи NASAMS преди две седмици. Днес ги конфигурират в Украйна ", сподели в изявление за Си Ен Би Си изпълнителният шеф на производителя Raytheon Грег Хейс. Той бе запитан за какво Съединени американски щати изпращат единствено NASAMS, а не създаваните от същата компания по-далекобойни " Пейтриът ". По думите му тези системи могат да смъкват всичко в небето от дронове, балистични ракети.

Решението за " Пейтриът " е на Съединени американски щати, само че продължава да е тематика на настоящи полемики и компанията е подготвена да реагира, в случай че администрацията на Байдън вземе решения. Основното терзание е " Пейтриът " да не бъде употребена против съветска територия. " Краткосрочно ще са NASAMS, дълготрайно може да са " Пейтриът ", готови сме да доставим каквото ни инструктира държавното управление. "

Придобиването на NASAMS (National Advanced Surface to Air Missile System) може да е значимо за отбраната на Украйна. Освен за събаряне на вертолети, самолети и крилати ракети тези зенитно-ракетни системи може да оказват помощ против иранските дронове, от които, съгласно Киев, Москва е поръчала още стотици. Дроновете бяха част от огромната офанзива против украинската енергийна инфраструктура и редица градове в средата на октомври.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР