АБВ иска България незабавно да отмени договора за F-16 и

...
АБВ иска България незабавно да отмени договора за F-16 и
Коментари Харесай

АБВ иска България незабавно да отмени договора за F-16 и да си върне 2,5 млрд. лева

АБВ желае България неотложно да анулира контракта за F-16 и да насочи 2.5 милиарда лв. за справяне с рецесията. " Ситуацията в европейски и международен мащаб е пагубна. Мерките в България са радикални в изискванията на изключителна обстановка. И радикализмът цели спасяването на човешки животи и ограничение разрастването на пандемията ", изясняват те.

Според тях, " до този миг в стопанската система ни не е постъпила нито стотинка, а държавното управление ни желае 10 милиарда заем ".

АБВ желае неотложно привикване на Народно събрание и анулация на контракта със Съединени американски щати за закупуването на самолети F-16 , " които ще получим вероятно през 2024 година и ще поддържаме до 2027 ". Политическа партия АБВ упорства 2,5 милиарда лв. да бъдат ориентирани неотложно към запазване здравето на българите и към помощ за българската стопанска система.

Според партията, " в контракта категорично е планувана опция купувачът да анулира осъществяването му напълно или да заличи обособени точки. Народното събрание е в правото си да анулира неотложно напълно контракта, страната ни да изтегли дадените към този момент 2,5 милиарда лв., да ги насочи към спасяването на живот на българи и към спасяването на българската стопанска система. Също радикална стъпка, само че стъпка, която ще покаже на българите, че имат страна . И нашите сътрудници и другари от Съединените щати би трябвало да ни схванат и да ни поддържат в това решение.
 Договорът с Lockheed Martin е до 2027 година с три години поддръжка, изясняват от МО
Договорът с Lockheed Martin е до 2027 година с три години поддръжка, изясняват от МО

Първите 2 самолета идват 2023 година, поселдните 2 през 2024 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР