Абсурдно е да се обвинява БСП за това, че Министерството

...
Абсурдно е да се обвинява БСП за това, че Министерството
Коментари Харесай

Филип Попов: Абсурдно е да се обвинява БСП за това, че министерството не си е свършило работата

Абсурдно е да се упреква Българска социалистическа партия за това, че Министерството на финансите не си е свършило работата с изчисляването на дотациите. Това разяснява от парламентарната естрада секретарят на ПГ на Българска социалистическа партия Филип Попов. Докато в коридорите министър председателят Борисов и финаносвият министър Горанов обясняваха по какъв начин ще орежат субсиидите до 1 лев на глас, в пленарна зала обсъждаха промени в закона, които да заковат сумата на 11 лв. и да дефинират механизъм, по който да се върнат надвзетите от партиите пари.
От своя страна, депутатът от левицата Пенчо Милков уточни, че това законодателство е ненужно и всичко, което се случва, е „ тотална излагация “. Според него и в настоящия текст на закона е ясно, че сумата за получен апетит е 11 лв..
По тематиката приказва и зам.-председателят на групата на левицата Крум Зарков. Когато се разбра, че има проблем със дотациите, единствено прокуратурата реагира съответно, съобщи социалистът. По думите му за следващ път Народното събрание е сезирано за проблем, който не бе оголен от институции, а от медиите. И това е много показателно. Още по-показателен е методът, по който държавните органи и институциите реагират, продължи Зарков. И напомни, че щом казусът е станал обществен, финансовото министерство е побързало да разгласи, че няма виновност. Министерски съвет пък внесе скоростно законопроект, който да удостовери хипотезата, че не е отговорно Министерството на финансите, а неразбираем е бил законът. Като че ли само съответно реагира прокуратурата, съобщи Зарков. Той уточни, че няма подозрение, че законодателят е желал да постанови по 11 лева на автентичен глас. Защо обаче се получава друга формула, която излиза над тези 11 лева? По думите на Менда Стоянова и Данаил Кирилов сякаш излиза наяве, че е било налице комплициране сред метода, по който се дефинира дотацията, и методът, по който се разпределят мандатите, разяснява той. Зарков уточни, че неправилната процедура за разпределянето на дотациите обгръща интервала 2016 година до през днешния ден и изрече подозрение, че преди този момент очевидно е имало друга сходна процедура.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР