Абсурдът с разменените в Шейново бебета става още по-голям след

...
Абсурдът с разменените в Шейново бебета става още по-голям след
Коментари Харесай

Обрат с разменените бебета. Едната майка изненада с решение

Абсурдът с разменените в " Шейново " бебета става още по-голям след изказване на една от двете майки.

Случаят шокира цяла България, откакто ДНК проби потвърдиха, че двете деца са разменени в болничното заведение. Историята провокира всеобщи инспекции на Министерството на здравеопазването във всички АГ лечебни заведения.
-->
Въпреки ДНК резултата Севда Михайлова няма да се откаже от бебето си, за което се е грижила три месеца. Пред екип на bTV Новините тя сподели, че към момента е в потрес и не е в положение да приказва.

„ Детето ми е добре, ще се боря до дъно – по правосъден път “, сподели майката.

Севда добави, че няма контакт с другата жена и сподели, че я е виждала в болничното заведение.

Двете новородени са разменени при изписването, споделят от прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане за умишлена замяна.

Директорът на болница „ Шейново “ доктор Румен Велев персонално изясни на служебния министър какво демонстрира вътрешната инспекция.

„ Според мен става дума за човешка неточност и немарливост на личния състав. Не става въпрос за замяна, а за несъвпадение. Гривната на родилката не е съвпадала с гривната на детето “, на мнение е Асен Меджидиев.

Министерство на здравеопазването стартира инспекции.

" Освен инспекцията по случая Изпълнителна организация ще бъде натоварена с инспекция във всички лечебни заведения, в които се прави акушеро-гинекологична активност ", изясни Момчил Мавров, шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето.

И двете бебета са добре и към този момент остават при майките, които са се грижили за тях до момента.

Майката, която се е усъмнила първа, към този момент резервира безмълвие.

Севда Михайлова пък описа за Нова тв: „ Докторът пристигна ненадейно у нас. Тя ми сподели „ Не се тормозете. Искам да сте спокойна. Ще ви кажа какво се случва, само че желая да ви покажа фотоси на другото бебенце ”.

Лекарят ѝ споделил, че другото детенце е крепко и хубаво бебе. „ Докторката сподели, че разбрали от гривничките, че децата може да са разменени. Много се разстроих. Започнах да рева. Ден и нощ, откогато разбрах това нещо, не мога да дремя, да се храня, нищо не ме вълнува. Само за това мисля ”, споделя дамата.

Тя и фамилията ѝ са отишли в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да схванат резултатите от ДНК теста, който са си създали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР