Абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено и

...
Абсолютно всичко по закон и по регламент е изпълнено и
Коментари Харесай

Вътев за протеста на животновъди: Всичко по закон и по регламент е изпълнено

Абсолютно всичко по закон и по правилник е изпълнено и този митинг е против българското и европейското законодателство, сподели министърът на земеделието и храните Кирил Вътев пред публицисти в Народното събрание по отношение на следващия митинг на животновъди и оранжерийни производители пред Министерството на земеделието и храните (МЗХ). 

Исканията на протестиращите не са основателни и в действителност ние сме изпълнили много над техните претенции с тази спомагателна помощ за енергийни разноски, която сме внесли за нотификация през вчерашния ден или оня ден, съобщи земеделският министър. „ Всичко, което по закон се поставя, е изплатено. Има една помощ за дребни преживни животни, за която сме качили показателен график преди 20 дни и тя ще се изплати от на следващия ден до понеделник “, добави той.

" Извоювали сме 30 000 евро над допустимия предел от 250 000 евро, който е поради войната в Украйна, и това е еднократна помощ, сподели още Кирил Вътев. Тази помощ най-големите са взели още през 2022 година, само че тя е еднократна за целия интервал. До момента няма правилник, който да е за 2023 година, има за 2024 година ", добави той.

С другите четири погранични страни – Полша, Унгария, Словакия и Румъния, направихме диалог на последната среща в Брюксел, че ще настояваме за 2024 година да има още веднъж помощ за войната в Украйна, съобщи Кирил Вътев.   

За апела на протестиращите да си подаде оставката, той разяснява, че това не е лицето на българското земеделие и отглеждане на животни. „ Тези, които са на пазара, които съумяват на пазара, не са тук. Освен това, в случай че разгледате по-отблизо фрагментите, ще видите, че има лица на хора, които нямат нищо общо със земеделието “, съобщи министърът на земеделието.  Относно продажба на земеделска земя през 2025 година и прочетеното от парламентарната естрада мнение на Министерство на земеделието и храните, Кирил Вътев сподели, че „ в бюджета за 2024 година няма заложена такава, а в 2025 година има заложена една цифра, която съответствува с кореспонденцията, само че тя е обвързвана с други доходи “. Нашето мнение е изрично срещу, добави министърът на земеделието.

Попитан с какви други доходи е обвързвано, той отговори, че не е пояснено и в отговор на различен въпрос посочи, че изрично не е обвързвано с продажбата на аграрни земи. По думите му други доходи може да има всевъзможни, във всеки бюджет се залагат както непредвидени разноски, по този начин и други доходи. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР