Абсолютно всички институции помагат на бедстващите села в Карловско. От

...
Абсолютно всички институции помагат на бедстващите села в Карловско. От
Коментари Харесай

Министър Шишков: Държавата ще помогне на пометените от наводненията села. Трябва оценка на щетите

Абсолютно всички институции оказват помощ на бедстващите села в Карловско. От Министерство на районното развиване се включиха " Автомагистрали " и чиновници на тол системата. В първите часове на бедствието се включиха и пътните компании, които помогнаха с почистването на пътищата. Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

По думите му към момента не може да се направи сметка на вредите.

Важното е, че няма жертви. Когато отидох на място в петък имаше хеликоптери, които изтеглят хората. Максимално бързо би трябвало да бъдат разчистени вредите - земна маса и дървен материал. След това ще стартира доста значим миг за инфраструктурата на селата. Има паднали мостове, улиците са в тежко положение, няма вода. Ще има вреди върху водопреносната мрежа и доста деликатно и последователно би трябвало да бъде пускана водата, посочи Шишков, представен от novini.bg.

Служебният районен министър означи, че през днешния ден в 13 часа кметът на Карлово и регионалният шеф на Пловдив ще вземат участие е съвещание на Министерски съвет.
Ще бъде разисквано по какъв начин ще се отпускат помощите за потърпевшите. Държавата ще помогне, както със средства, по този начин и с потенциал - интелектуален капацитет. Трябва да се направи оценка на вредите, да се направи план за възобновяване. Важно е да се направи разбор за пропуските. Най-важното е да не да се институциите да не си трансферират виновността, а да се помогне на хората. Необходимо е да се направи този разбор, с цел да не се повтаря това злополучие, сподели още той.

Според него главната причина за бедствието в Карловско е неприятното време и излелия се дъжд. И добави, че на процедура потърпевшите села ще се построяват отначало.

Той разяснява и градежа на интерконектора с Гърция.

След инспекцията на интерконектора с Гърция останах извънредно удовлетворен. Пуснах заповед за делене на стадиите. Има цялостна готовност за дотъкмяване на обекта. До през днешния ден поеха уговорката да довършат главните неща. Асфалтирането на пътя и дотъкмяване на противопожарната отбрана да е подготвена до края на седмицата. До края на другата седмица да имат Акт15. Имат още да показват документи за Акт 16. Надявам се до другата седмица да имаме цялостна подготвеност с документи и първата част на плана, с цел да можем да осигурим газ на страната. Газовата връзка зависи от строителя. Всички министри, които бяха забъркани в стартирането на газовата връзка работиха интензивно, добави Шишков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР