Абсолютно реалистично е. Това каза в предаването Лице в лице

...
Абсолютно реалистично е. Това каза в предаването Лице в лице
Коментари Харесай

Шефът на Булатом: Абсолютно реалистично е у нас да има четири нови ядрени блока

Абсолютно реалистично е. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ ръководителят на " Булатом " Богомил Манчев във връзка по мотив желанието на страната да бъдат построени четири нови нуклеарни блока на площадките в Козлодуй и Белене.

Голямото благосъстояние на България е, че имаме две лицензирани площадки, съобщи той.

Всички специалисти сме последователи на концепцията да се поръчат два блока едновременно, тъй като по този метод ще се спестят 3-4 милиарда лв.. Ако блоковете се поръчат поотделно, се заплащат два обособени плана, означи специалистът.

С нуклеарните блокове решаваме казуса на така наречен беземисионна енергетика, уточни шефът на " Булатом ", като посочи, че новите блокове могат да бъдат подготвени до 2045-2047 година

Държавата работи по построяването на площадка за запазване на отработеното нуклеарно гориво до 300 година Дотогава би трябвало да бъдат построени складове, където отработеното нуклеарно гориво се съхранява до 100 година

По думите му са позволени неточности при договарянето на периода за затварянето на въглищните централи в България.

Трябва да съхраним част от централите, да ги подобрим като технологии и да ги пазим като запас, сподели още Богомил Манчев.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР