Абсолютно осъждаме ужасяващите атаки на Русия срещу гражданската инфраструктура в

...
Абсолютно осъждаме ужасяващите атаки на Русия срещу гражданската инфраструктура в
Коментари Харесай

МВнР осъди атаките на Русия срещу гражданската инфраструктура в Украйна

" Абсолютно осъждаме ужасяващите офанзиви на Русия против гражданската инфраструктура в Украйна, които лишиха живота на доста хора в Днепър и на други места. България ще продължи да поддържа Украйна и нейния народ ", се споделя в позиция на Министерството на външните работи (МВнР), оповестена в формалната страница на ведомството в Туитър. Русия би трябвало да бъде подведена под отговорност за всички осъществени закононарушения, написа в позицията.

Припомняме, че в събота, след съветска ракетна офанзива, беше изумена жилищна постройка в украинския град Днепър. По информация на Ройтерс, които се базират на локалните управляващи, броят на жертвите е 40, а 30 души към момента са в неопределеност. Генадий Корбан от градската администрация съобщи в Телеграм, че 75 души, в това число 14 деца, са били ранени при удара в събота.

Според Киев постройката е била улучена от съветска ракета " Х-22 ", против която украинската противовъздушна защита няма благоприятни условия за противопоставяне. От съветска страна пък декларират, че при нейните ракетни удари в събота не са били вземани на прицел жилищни здания.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР