Абсолютно няма промяна в отношението на президента Румен Радев към

...
Абсолютно няма промяна в отношението на президента Румен Радев към
Коментари Харесай

Човек на Радев разочарова Гешев

Абсолютно няма смяна в отношението на президента Румен Радев към личността на основния прокурор Иван Гешев. Тези разочароващи за обвинител номер едно произнесе в ефира на бТВ някогашният ръководител на стратегическия съвет при президента - Александър Маринов.

Определени политически фактори взеха решение да се освободят от Гешев, който стана прекомерно неуместен и вместо да се подчини, реши да се бори - оттова насетне потеглиха настояването на имунитети, преразглеждане на разнообразни досъдебни производства и събирането на нови доказателства, установи Маринов.
-->
Той отхвърли да знае какъв брой време Радев ще преглежда указа за предварително освобождение на основния прокурор. Няма критерии за това какво е рационален период, а е въпрос на позиция и на ползи. В Народното събрание има нараснала раздразнителност, уплах и инстинкт за самозапазване, разяснява Маринов.

Съветникът уточни, че настояването на депутатските имунитети е доста по-интересна тематика, в сравнение с самото предварително преустановяване мандата на основния прокурор. Въпросът с имунитетите е, че не би трябвало да се тупка топката, с цел да се осуети.

Този Висш правосъден съвет ще избере ли нов основен прокурор, по кое време Народното събрание ще попълни квотата във Висш съдебен съвет и в инспектората на кадровия орган, запита Маринов.

Във връзка с напускането на регионалните шефове, Маринов съобщи, че те не желаят да работят с постоянното държавно управление поради метода, по който то бе основано. Много необичайно е, че това държавно управление идва на власт, а няма решение за кадровите проблеми, уточни той.

Маринов бе безапелационен, че президентът Румен Радев няма да взе участие на локалните избори със своя политическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР