Абсолютно недопустимо е в 21 век в Европа да летят

...
Абсолютно недопустимо е в 21 век в Европа да летят
Коментари Харесай

Президентът Радев: Руската атака срещу Украйна е недопустима!

Абсолютно неприемливо е в 21 век в Европа да летят стратегически бомбардировачи, ракети, въздушни и морски десанти с удари по суверенна страна. Категорично неприемливо. Това съобщи президентът Румен Радев по отношение на съветската офанзива против Украйна.

Към момента няма директна военна опасност за сигурността на България по данни на всичките ни служби. Но има редица опасности - като цяло обстановката за сигурност в Европа и в световен мащаб е тотално изменена, добави Радев.

В ход е пълномащабна стандартна интервенция на Руската федерация с всички вероятни сили и средства. С нанасяне на удари по сериозната инфраструктура и значими военни обекти на територията на цяла Украйна. Това е безусловно неприемливо. В XXI век, в Европа да летят стратегически бомбардировачи, ракети, въздушни и морски десанти с удари по суверенна страна. Категорично неприемливо. Оценихме по данните на всички служби все още няма директна военна опасност за сигурността на Република България. Но има редица опасности. Като цяло обстановката за сигурността и средата за сигурност в Европа и в световен мащаб към този момент са тотално изменени, сподели Румен Радев.

Оценяваме сега и държавното управление продължава да прави планове за рисковете, касаещи въздушните и морски пътища, енергийните трасета, цялата система на доставки, която касае цялото ни общество. Тези разбори ще продължат и през днешния ден и на следващия ден с търсене на всички вероятни разновидности, тъй че да няма спиране на енергийните доставки, на газ, изключително значимо на нефт, доставките на храни, доставките на всички артикули от първа нужда, които витално ни касаят. Търсят се и се работи по всевъзможни различни трасета и доставки. В ход са действия, които да защитят България във връзка с киберсигурността. Изключително значимо – България няма да допусне и ще работи интензивно за своята отбрана в границите на НАТО и въобще в системата за национална и групова сигурност. В ход към този момент са съвещания в границите на НАТО, заяви президентът.

Българските институции работят един до друг, всичките, координирано! Изготвяме ясни проекти по обрисуваните цели! Приоритет номер едно, несъмнено, е извеждането на българите от Украйна. С Министерство на превоза организираме сухопътен превоз, както и за приемане на хора от Украйна в тези размери - тези 4000 индивида. Ще организираме с Министерството на туризма бази, които да използваме - българските хотели, тъй че да можем да одобряваме този огромен брой от хора. Едновременно с това работим с Министерство на вътрешните работи и ДАНС да организираме бързо култивиране на данни на тези хора, тъй че да можем да ги одобрявам.

Откъм целите за енергийна сигурност от седмица и половина, откогато обявихме, се готвим с най-различни проекти по този начин, че да имаме опция да митигираме всичките опасности, които може да нанесе съществуващата обстановка, изясни президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР