Абсолютен популист съм! Може и без заплати да останем в

...
Абсолютен популист съм! Може и без заплати да останем в
Коментари Харесай

Борисов: Абсолютен популист съм!


Абсолютен популист съм! Може и без заплати да останем в тежи тежки времена! Така министър председателят Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос дали се счита за популист, откакто нахока шумно шефката на Народното събрание Цвета Караянчева и разпореди да се замразят депутатските заплати.

Борисов даде обичайния си към този момент ексклузивен брифинг, този път дружно със здравния министър и членове на медицинския съвет, образуван да оказва помощ на щаба за битка с ковид. След като се накара на публицистите, че пишат нелепости и спекулации и обясни, че целият свят е в изключително положени, министър председателят мина на тематиката за Народното събрание.Вчера новината, че заплатите на депутати, министри, министър председател и президент се подвигат автоматизирано от 1 април провокира вълна от публично неодобрение. Борисов, предстоящо, се намеси и изиска заплатите да бъдат замразени към размера, който е бил през декември 2019 година. Получил увещание от групата на ГЕРБ, че Народното събрание ще гласоподава замразяването.

Така Борисов влезе непосредствено в несъгласие с Караянчева, която нощес изясни по какъв начин замразяването на депутатските заплати е популизъм. " Не е редно да замразяваме, това е популизъм!!! Не може популизъм по време на рецесия. Нека всеки даде от себе си. Не би трябвало да се замразяват заплатите, а да се действа както действаме ние в ПГ на ГЕРБ – 1/3 от заплатите да се подаряват по районите, където са определени народните представители “, бяха точните думи на Караянчева в ефира на БиТиВи.

Борисов бе очевидно раздразнителен от обстановката, изясни, че рано сутринта е свикал съвещание на ИК на ГЕРБ, на което разпоредил групата да внесе предложение за заледяване на заплатите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР