Абортите в Германия трябва да бъдат легализирани през първите 12

...
Абортите в Германия трябва да бъдат легализирани през първите 12
Коментари Харесай

Рядко наказвани, но незаконни: Германия е на път да легализира абортите

Абортите в Германия би трябвало да бъдат легализирани през първите 12 седмици от бременността, предложи комисия, назначена от държавното управление. Според отчет актуалното законодателство е несъвместимо с интернационалните стандарти.

Снимка: Getty Images

Въпреки че абортът рядко бива наказван , той остава противозаконен в Германия, като се изключи характерни условия, в това число когато животът на дамата е в заплаха или тя е жертва на обезчестяване, като наложително изискване за всяко преустановяване на бременността е консултация с държавно приет орган.

 Полша и абортите: Парламентът стартира спор за облекчение на възбраните Светът 1 мин. Полша и абортите: Парламентът стартира спор за облекчение на възбраните  Американски закон: От 2 до 5 година затвор за лекари, които правят аборти Светът 4 мин. Американски закон: От 2 до 5 година затвор за лекари, които правят аборти  Ватиканът отхвърли абортите, промяната на пола и сурогатното майчинство Светът 3 мин. Ватиканът отхвърли абортите, промяната на пола и сурогатното майчинство  Полша и абортите: Парламентът стартира спор за облекчение на възбраните Светът 1 мин. Полша и абортите: Парламентът стартира спор за облекчение на възбраните  Американски закон: От 2 до 5 година затвор за лекари, които правят аборти Светът 4 мин. Американски закон: От 2 до 5 година затвор за лекари, които правят аборти  Ватиканът отхвърли абортите, промяната на пола и сурогатното майчинство Светът 3 мин. Ватиканът отхвърли абортите, промяната на пола и сурогатното майчинство

 

 

„ Фундаменталната неправомерност на абортите в ранните стадии на бременността не е устойчива “, се споделя в отчета на комисията. Според нея настоящото законодателство в Германия би трябвало да бъде осъвременено.

Експертите обявиха, че спирането на бременността след стадия, в който се смята, че плодът е в положение да оцелее отвън утробата на майката – към 22-ата седмица, би трябвало да остане неразрешено. Те обявиха, че решението за съответните периоди би трябвало да бъде взето от законодателите, като предложиха те да следват съществуващите медицински и етични насоки.

 

Снимка: iStock

 

 

 

Комисията, която предлага легализирането на абортите е напълно женска и бе основана от трипартийното държавно управление на канцлера Олаф Шолц, откакто желанието за смяна на 153-годишния закон беше залегнало в съдружното съглашение.

Снимка: Getty Images

Въпреки това, опозиционните депутати, по-специално от консервативния Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз и крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ настояват, че в настоящия си тип съществуващият закон се употребява с необятно утвърждение и обезпечава нужната отбрана на неродените.

 

 

По думите им макар че са противозаконни, абортите са налични и извънредно рядко водят до правосъдно гонене. Те заплашиха, че в случай че рекомендациите бъдат изпълнени, ще се извърнат към Конституционния съд.

Снимка: Getty Images

Те показаха развиването на обстановката в други страни, като Съединени американски щати и по-специално прилежаща Полша, където правото на аборт се е трансформирало в тематика, предизвикваща мощно разделяне, изключително след решението на Върховния съд на Съединени американски щати през 2022 година да анулира правото на аборт в цялата страна.

 

 

Привържениците на смяната в Германия приветстваха самодейността на френския президент Еманюел Макрон Европейски Съюз да подсигурява правото на дамите на аборт в Хартата си за главните права, а Франция да утвърди аборта като конституционно право. Правителството не е задължено да одобри препоръките на комисията.

Снимка: Getty Images

През 2022 година законът от нацистката ера в Германия, който забраняваше на лекарите да популяризират услуги за аборти , беше анулиран след опитите на деятели против абортите да упорстват за правосъдно гонене на някои гинеколози.

Снимка: Getty Images

Понастоящем през Бундестага минава законопроект, който, в случай че бъде признат, ще забрани заплашването на хора, без значение дали са чиновници или пациенти, в регионите към клиники, предлагащи аборти.

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР