Абитуриенти в очакване да падне забраната за провеждане на балове.

...
Абитуриенти в очакване да падне забраната за провеждане на балове.
Коментари Харесай

Абитуриенти в очакване да падне забраната за провеждане на балове

Абитуриенти в очакване да падне възбраната за осъществяване на балове. Зрелостниците са почнали подготовката си от рано тази година и резервации има, само че съгласно ресторантьорите множеството от младежите желаят да са сигурни, че ще могат да изкарат празника си без проблеми.

След последната заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 15-ти юни отвориха на закрито питейни заведения, клубове и нощни заведения. Остана обаче една доста значима възбрана, а тя е за събиране на огромни групи от хора на закрито, в това число сватби, кръщенета и балове.

Доц. Ангел Кунчев обаче успокои, че балове въпреки всичко ще има. Дванадесетокласниците обаче, към момента имат терзания.

„ Организацията стартира от доста рано. Самият бал го организираме още от 11-ти клас. В момента, в който ни хванаха по-неподготвени, настъпи огромно терзание. Всички въпроси бяха към нас, а ние нямаме прецизен отговор ”, разяснява Адриана, която е ученичка в 12 клас.

С рухването на част от ограниченията, зрелостниците въпреки всичко вземат решение да резервират дата в ресторант.

„ Постоянно държим връзка с хотела, с родителите, с учебното заведение. Трудно ни е, тъй като всеки ден има някакви промени ”, споделя Хари, който също приключва учебно заведение тази година.„ Хората се тормозят, само че към този момент имаме дати за два бала при нас. В съпоставяне с предходни години, това е с 80% по-малко. Преди имахме 10-15 бала, в този момент ще създадем 2 или 3 ”, разяснява началник Иван Манчев.

Той подсигурява, че ще бъдат спазени всички правила за отдалеченост сред празнуващите. „ Моите маси са разграничени на метър и половина всяка. Въпросът е хората да не желаят да се събират вкупом, само че аз не им и разрешавам. Ще им създадем забележки, ще им кажем, че не може по този начин и мисля, че и двете страни би трябвало да създадат компромис, с цел да може балът да се състои. Ако се наложи ще имат и маски ”, сподели още шеф Манчев.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР