Абитуриенти от Южна Корея подадоха колективен иск срещу властите в

...
Абитуриенти от Южна Корея подадоха колективен иск срещу властите в
Коментари Харесай

Абитуриенти в Южна Корея съдят властите заради намалено време на матурата с 90 сек.

Абитуриенти от Южна Корея подадоха групов иск против управляващите в страната, тъй като времето на годишния народен приемен изпит е било понижено с 90 секунди. Групата, която към този момент включва 39 ищци, упорства за обезщетение в размер на 20 милиона вона (15,4 хиляди долара) за всеки от тях. Това са  точно толкоз пари, които ще са нужни, с цел да се учи една година, с цел да се яви наново на важеиян изпит, оповестява BBC.

Националният приемен изпит в Южна Корея (Сунгеунг) е един от най-тежките по рода си в света. Той е нещо като матура, чийто резултати служат и за банкет в университетите. В изпита са включени всички предмети от учебно заведение в един ден, тъй че тестването продължава към осем часа с няколко почивки. Успешното полагане на изпита (90–100 точки) разрешава на учениците да влязат в влиятелни университети и оказва помощ на тези, които не получават толкоз високи резултати, да решат за по-нататъшно обучение. Традиционно изпитът се организира в средата до края на ноември, като резултатите стават известни през първата половина на декември.

Според ищците този път звънецът, сигнализиращ за края, е прозвучал една минута и половина по-рано по време на първия тест. Комисията позволила неточност при контрола на времето и добавила минута и половина след почивката, само че в това време разрешила да се извършват единствено незавършени задания, а не да се поправя нещо към този момент написано. Цялата тази обстановка, съгласно учениците, ги е разстроила толкоз доста, че не са могли да се концентрират вярно върху оставащите проби и са отговаряли по-зле, в сравнение с могат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР