Абдулах Анзоров, 18-годишният чеченец, който обезглави учител за показването на

...
Абдулах Анзоров, 18-годишният чеченец, който обезглави учител за показването на
Коментари Харесай

Младежът, обезглавил учител във Франция, поддържал контакт с рускоговорящ джихадист

Абдулах Анзоров, 18-годишният чеченец, който обезглави преподавател за проявлението на сатирична подигравка на пророка Мохамед, е бил в контакт с рускоговорящ джихадист в Сирия, съобщи AsiaNews.it.

Самоличността на джихадиста не е известна. Вестник Le Parisien твърди, че той е бил локализиран посредством IP адрес в Идлиб - градът в северозападната част на Сирия, който е в ръцете на съперниците на Башар Асад и се е трансформирал в леговище за доста джихадистки групировки.

Сирийската обсерватория за правата на индивида удостоверява, че хиляди чужденци от Франция, Англия и Чечения са в Сирия, с цел да водят свещената война против Башар Асад, както и че група чеченци обитават в Идлиб. Веднага след покушението Анзоров пусна аудио известие на съветски език в обществените мрежи, в което съобщи, че е „ отмъстил за пророка “, който учителят е посочил „ по афектиран метод “. До момента полицията е обвинила седем души в съучастничество в убийството на Самюел Пати. Сред тях има двама възпитаници, които са помогнали на Анзоров, като са разпознали жертвата.

Учителят Самюел Пати беше обезглавен на улицата от младия чеченец, който по-късно бе убит от полицията. Това беше следващо терористично нахлуване във Франция. Преди закононарушението младежът, който бил със статут на емигрант във Франция, спирал възпитаници на улицата и желал да му покажат учителя по история, който показвал в клас карикатури на пророка Мохамед. Френските служби прецизираха, че нарушителят от чеченска народност е роден в Москва на 12 март 2002 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР