A1 обяви старта на новия сезон на A1 Gaming League,

...
A1 обяви старта на новия сезон на A1 Gaming League,
Коментари Харесай

Новият сезон на A1 Gaming League стартира с награден фонд от 70 000 лева

A1 разгласи старта на новия сезон на A1 Gaming League, който ще стартира този уикенд – 7 и 8 октомври, с награден фонд от 70 000 лв.. Най-голямата лига за електронни спортове в България изчака до последния миг, с цел да може да добави новия международен шлагер - Counter-Strike 2, в програмата си.

През предишния сезон мачовете на A1 Gaming League бяха гледани от над 170 000 души в най-голямата стрийминг платформа за геймъри Twitch TV, а част от най-интересните мачове бяха излъчени и в ефира на спортните канали MAX Sport.

Предстоящият сезон на А1 Gaming League ще предложи нов график на надпреварите. Сезонът ще започва с нашумялата Counter-Strike 2, а през януари 2024 година ще продължи с мачовете на най-хубавите играчи по League of Legends в България. Промени има и при сътрудниците на гейминг лигата. Към познатите компании в A1 Gaming League, като Monster Energy, TP-Link и Ozone, се причисляват софтуерният колос Samsung и известната верига заведения за хранене Happy.

A1 Gaming League доби интернационална известност в последните години и редица задгранични тимове обявиха предпочитание да се включат в нея. От октомври до декември шампионатите по CS2 ще се организират единствено сред авансово поканени и добре познати на интернационално равнище тимове от България, Германия, Португалия, Дания, Швеция, Украйна и други.

Поканените тимове ще бъдат общо 16 и ще се състезават в познатия за всички почитатели на играта Swiss формат, което значи, че единствено 8 ще продължат напред, а във втория кръг на плейофите нови 4 поканени тима ще се причислят към тях. Състезанията ще продължат до април 2024 година, а наградният фонд ще бъде разпределен сред най-хубавите 8 отбора.

През месец януари ще се състоят общо 6 шампионата по League of Legends, които ще завършат с полуфинали и финали сред тимовете, спечелили най-вече точки в срещите. Разликата с предходните сезони е, че първенецът от всеки шампионат и подгласникът му ще печелят парични награди още по време на сезона. Отборът победител и класиралият се на второ място ще си поделят премия от 7 000 лв..
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР